Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Enginyer/a de processos R+D+i en tecnologia solar fotovoltaica

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Enginyer/a especialista en R+D+i d'energia solar

Descripció

Aquesta ocupació s'emmarca en el context d'una empresa fabricant de components per la indústria fotovoltaica. És un perfil amb un coneixement expert dels processos que intervenen en la producció així com en el seu anàlisi exhaustiu. La seva missió es centra en l'ús de la innovació per tal que tots aquests processos es desenvolupin de la forma més eficient possible. Tanmateix, també realitza anàlisi de productes i valora les necessitats d'incorporar modificacions o bé fabricar nous productes.

Tasques

Les tasques que generalment s'associen a aquest perfil professional són les següents:
  • Desenvolupa funcions d'enginyeria de projecte dins el departament de R+D. Els projectes que impulsa es dirigeixen en gran part a la implantació de sistemes de millora contínua.
  • Desenvolupa nous processos de fabricació a partir de l'anàlisi dels processos actuals. Du a terme una auditoria tecnològica de forma periòdica per tal d'identificar possibles canvis en els equips que al mateix temps permetin millorar els processos.
  • Millora els procediments i metodologia de treball a partir de l'anàlisi de mètodes i temps, l'optimització dels centres de treball i la implantació de millores tecnològiques.
  • Aplica el Lean Manufacturing. Analitza cada procés, elimina aquells que són improductius i implementa aquells que sí ho són.
  • Col·labora en el disseny de noves instal·lacions productives. Proposa el concepte, disseny i metodologia a seguir durant l'execució.
  • Fa un seguiment exhaustiu de les tecnologies que afecten al sector (tendències, avenços, canvis i d'altres).
  • S'encarrega de la millora dels productes existents així com del disseny de nous productes. Participa en les fases de concepte i elaboració de prototips.
  • Realitza assaigs i proves davant la implantació d'un nou producte o procés. Registra els resultats obtinguts i proposa millores en base a allò observat.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE