Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'enginyer tècnic en disseny industrial s'encarrega de desenvolupar el projecte tècnic de disseny realitzat pel dissenyador industrial i preparar-lo per a la seva producció industrial.

La seva feina es centra en qualsevol sector industrial amb diferents tecnologies de producció, tant per a projectes de sèries de producció llargues com curtes.

Aquest perfil coneix perfectament el projecte de disseny industrial així com els diferents processos i tecnologies industrials, i el seu objectiu és que el producte es produeixi correctament amb l'esperit definit en el projecte, sense modificacions.

Tasques

 • Analitza el projecte de disseny.
  Conjuntament amb el dissenyador industrial, analitza el projecte de disseny industrial, els diferents components, el muntatge del producte, el transport i, per últim, els sistemes de producció necessaris per als diferents components.
 • Desenvolupa el projecte industrialment.
  Elabora totes les especificacions tècniques per a la correcta producció de cada un dels components, modificant aspectes del projecte que consideri més adients per a la correcta producció, sempre i quan no es desvirtuï en cap moment el projecte inicial.
 • Segueix les fases de realització de prototips i de producció final.
  Gestiona, amb els diferents responsables de producció, la realització dels prototips i posteriorment les presèries. Verifica que els diferents components es poden muntar correctament i si hi ha problemes, els resol iniciant el procés amb la modificació del projecte tècnic.
  Un cop aprovada la presèrie, es passa a la producció final de cada un dels components i al muntatge final. En aquesta fase final, l'enginyer tècnic en disseny industrial és rellevat per l'enginyer industrial.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE