Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'especialista en plans de mobilitat vetlla per augmentar la qualitat dels desplaçaments dels/de les treballadors/es d'una empresa i dissenya plans de mobilitat per tal d'evitar la congestió del trànsit on s'ubica l'empresa.

Es tracta d'un perfil ocupacional que pot trobar-se majoritàriament dins de l'empresa privada, la qual necessita gestionar tots els aspectes relacionats amb la mobilitat del personal, encara que també es pot trobar com a consultor/a d'empreses que per la seva mida no requereixen tenir aquest perfil en plantilla però que també han de resoldre qüestions de mobilitat com, per exemple, millorar les rutes. Normalment es trobarà incorporat/da a la plantilla de l'empresa, més que com a consultor/a extern/a.

Tasques

 • Investiga i analitza els plans de mobilitat de l'empresa.
  Les empreses que tenen personal que es dedica a la conducció necessitaran, cada cop més, definir i planificar la mobilitat de l'empresa tenint en compte les necessitats de l'empresa i la seguretat de la plantilla.
 • Investiga i preveu els accidents in itinere en col·laboració amb el servei de prevenció de riscos laborals.
  Els accidents in itinere són els accidents que pateix un/a treballador/a quan es desplaça de casa a la feina, de la feina a casa i durant la jornada laboral per motius de feina. Per això, l'especialista en mobilitat ha de preveure els possibles accidents en col·laboració amb el servei de prevenció de riscos laborals que tingui l'empresa.
 • Coordina polítiques de mobilitat amb les altres empreses que estan ubicades en el mateix emplaçament, com ara polígons industrials, zones d'activitats logístiques, etc.
 • Dissenya i desenvolupa els plans de mobilitat dels/de les treballadors/es de l'empresa per tal d'agilitar els desplaçaments tot garantint la seguretat. Fa d'enllaç entre l'empresa i el personal treballador.
 • Duu a terme la formació de la plantilla en l'àmbit de la mobilitat i estableix les mesures educatives i de promoció de la mobilitat a l'empresa.
  Això implica portar a terme una formació continuada per als/a les treballadors/es, sobretot per als qui, a causa de les seves responsabilitats, han de desplaçar-se més sovint. D'altra banda, s'encarrega de definir quines deficiències o mancances hi ha i com s'han de solucionar com, per exemple, conscienciar que no s'ha de beure quan es condueix o bé que no s'ha de conduir a velocitats molt altes.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE