Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'expert/a en desenvolupament econòmic territorial contribueix, juntament amb els agents socials i econòmics implantats al territori, a identificar i mobilitzar les fonts de riquesa (actuals i potencials) del territori, a través del desenvolupament econòmic i social local. Segons això, aquest/a professional elabora polítiques i programes per afavorir la instal·lació de noves activitats econòmiques en determinats territoris (regions urbanes o rurals), bé afavorint la inversió privada i pública a la regió, bé assessorant i incentivant la creació d'empreses i de projectes d'autoocupació.

Tasques

 • Participa en l'anàlisi i la concepció d'una estratègia global de desenvolupament i de dinamització d'un territori. Això implica les següents tasques:
  Duu a terme enquestes socioeconòmiques per avaluar la situació d'un territori i diagnosticar les problemàtiques i el potencial de desenvolupament en termes de formació, possibilitats de negoci, ocupació, etc.
  Elabora el perfil socioeconòmic de regions urbanes i rurals i intenta detectar noves necessitats no satisfetes, que poden donar lloc a noves activitats d'economia social. Elabora estratègies de dinamització ocupacional.
  Elabora polítiques i programes d'estímul de la inversió pública i privada.
  Recomana les estratègies adients per facilitar l'atracció de capitals al territori considerat.
 • Facilita les eines i la informació necessàries per endegar aquestes estratègies. Aquesta tasca es pot concretar en:
  La creació d'estructures d'informació i orientació empresarial, adreçades a potencials emprenedors/es (serveis d'autoempresa, possibilitats de finançament) i a les empreses ja existents (informació sobre ajuts i recursos per a l'ocupació, inversió, R+D, innovació, possibilitats d'exportació, desenvolupament de la qualitat industrial i en els serveis, etc.).
  La provisió de serveis d'orientació i de disseny d'itineraris formatius per a la inserció laboral dels col·lectius del territori i el suport a les mesures d'ocupació i desenvolupament que s'hi duguin a terme.
  L'elaboració de polítiques d'igualtat d'oportunitats en l'accés al mercat laboral i a les iniciatives empresarials.
 • Coordina les diverses accions de desenvolupament econòmic del territori i impulsa la cooperació entre els agents regionals i locals, mitjançant:
  La creació de xarxes d'agents de desenvolupament rural que poden compartir experiències i bones pràctiques.
  El suport a les mesures d'ocupació i desenvolupament que es porten a terme de forma descentralitzada.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE