Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a en educació per a la mobilitat

Descripció

L'educador per a la mobilitat és un perfil que cada cop adquireix més importància a la societat, ja que és necessari per cobrir la demanda en educació i formació en seguretat vial. Aquesta demanda implica, d'una banda, incidir en els coneixements en seguretat viària, i d'altra, en les actituds que tothom ha de tenir quan circula en un espai.

Es tracta d'una ocupació vinculada majoritàriament a l'Administració, ja sigui perquè la pròpia administració incorpora aquesta figura en la seva estructura o perquè contracta aquests serveis a l'empresa privada.

Tasques

 • FORMACIÓ A LES ESCOLES: Planifica i dóna suport docent a les escoles en l'àmbit de la formació per a la mobilitat i l'educació viària. Això vol dir, entre altres coses, que:
  Dóna suport a les escoles per incidir en la formació per a la mobilitat, és a dir, en les actituds dels escolars en els seus desplaçaments a peu, en transport públic, com a passatgers de turismes o en autocar a les sortides escolars i als desplaçaments escola-casa.
  Dóna suport a les escoles en temes de seguretat viària, tant per incorporar la seguretat viària com a assignatura, com per dur a terme programes d'educació vial dins les escoles.
  Programa i gestiona projectes educatius com el Camí escolar amb la participació de la comunitat educativa, els veïns i l'Administració.
  Participa en la publicació de material didàctic.
 • FORMACIÓ A L'EMPRESA: Planifica la formació permanent que cal dur a terme.
  Programa la formació continuada, com per exemple l'aplicació de programes de reciclatge a determinats perfils de conductors (infractors, alcoholèmia, etc.).
  Si treballa en empreses de servei, planifica la formació de cada empresa en funció de les seves necessitats. Les empreses necessiten realitzar una formació permanent en seguretat viària, sobretot aquelles on la mobilitat és alta, per tal d'informar de les novetats que hagin pogut sortir, actualitzar els coneixements i reforçar les bones pràctiques de seguretat viària.
 • FORMACIÓ A L'ADMINISTRACIÓ: Hi ha ajuntaments que estableixen mesures alternatives a les multes.
  Amb la modificació de la Llei de seguretat vial de 2001, està previst que els infractors puguin realitzar cursos de reciclatge substitutoris, total o parcialment, de les sancions de trànsit (article 67 de la Llei 19/2001, de reforma del text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària). Per això, el tècnic en educació viària dissenya i programa cursos formatius per incidir en el comportament en matèria de seguretat viària, o mòduls de conscienciació sobre les conseqüències dels accidents de trànsit.
 • FORMACIÓ I SENSIBILITZACIÓ: Dissenya campanyes de sensibilització i educació viària. Les campanyes poden ser generals o anar dirigides a col·lectius de risc: joves, gent gran, motoristes... Participa tant en el disseny com en l'execució de la campanya.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE