Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Expert/a en arquitectura de la informació; Expert/a en interfícies d'usuaris

Descripció

Professional encarregat de fer que un sistema d'informació sigui senzill i accessible pel públic al que va dirigit. L'expert en usabilitat cerca la millora en l'eficiència en el procés de disseny del sistema, evitant costs posteriors de redisseny o ajustament.

L'expert en usabilitat té coneixements sòlids sobre el comportament dels usuaris i capacitat de conceptualització a partir de l'observació de la interacció de nombroses persones amb una interfície.

Tasques

  • Estudia el comportament dels usuaris en un lloc web o en una interfície. Basa la creació del lloc web o interfície en un coneixement exhaustiu previ del comportament de l'usuari, i l'analitza un cop creada la interfície.
  • Defineix i avalua els paràmetres de navegació, ús i qualitat de sistemes i aplicatius. Organitza la informació d'una interfície, tant a nivell de continguts com de coherència gràfica.
    Garanteix la coherència del disseny amb el que es vol comunicar; estableix les bases conceptuals del grafisme del lloc web, i assegura l'afinitat entre el disseny gràfic i els continguts.
  • Facilita l'ús del lloc web o de la interfície, millorant-ne la seva funcionalitat i eficiència
    Genera una arquitectura de la informació pràctica i garanteix la utilitat i la usabilitat del web.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE