Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Dins de la restauració professional, l'economat és un departament de l'hotel o del restaurant molt important, ja que desenvolupa tant la funció de magatzem com la de control de queviures. L'economat pot disposar, depenent de l'establiment, de diferents espais dissenyats per emmagatzemar tot tipus de productes (armari fred per a lactis, sitges per a lleguminoses, prestatges per a conserves...).

L'encarregat/da de l'economat és responsable de gestionar l'aprovisionament de les matèries primeres, aliments i begudes destinades a la cuina d'hotels, restaurants i altres establiments de restauració. Aquests/es professionals porten un control exhaustiu de tot allò que entra i surt de l'economat i la bodega, així com de la localització i l'ordre dels productes dins de l'espai d'emmagatzematge. A més, són responsables de subministrar, mitjançant vals de control, els aliments i begudes a les diferents partides d'una cuina, i als diferents establiments que serveixen menjar des d'una cuina i economat central.

Tasques

 • Controla les existències del magatzem o del celler.
 • Negocia amb proveïdors/es les millors condicions de compra.
 • Realitza les comandes per reposar les matèries primeres, tot considerant les demandes necessàries per a l'establiment.
 • Recepciona les mercaderies i controla la correcta qualitat i quantitat, i que les comandes siguin correctes.
 • Controla la caducitat dels productes peribles.
 • S'ocupa de la logística del magatzem, de la ubicació correcta de la mercaderia, la correcta identificació i l'aprofitament de l'espai.
 • Vigila la correcta conservació dels productes al magatzem, tot controlant que les condicions d'humitat i temperatura siguin les adequades per a cada cas.
 • Coordina els subministraments entre el magatzem i els diferents departaments de l'establiment i les diferents partides de la cuina.
 • Realitza el registre d'entrada i sortida de productes i mercaderies.
 • Controla possibles pèrdues de la mercaderia i posa en pràctica mecanismes de vigilància per evitar-les.
 • Realitza inventaris periòdics de les existències, tot calculant els consums i controlant les desviacions respecte al previst.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE