Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Encarregat/ada secció tall

Descripció

Aquest professional es responsabilitza de fer el tall de teixits, pells i altres materials, aplicant tècniques i procediments necessaris per aconseguir la quantitat i la qualitat requerida, en les condicions de seguretat i terminis establerts. Aquesta ocupació es troba ubicada després de la secció de patronatge i abans de la secció de cosit i assemblament de la peça.

Tasques

 • Lliura el pla de fabricació, amb les anotacions de tall, paràmetres a controlar i inspeccions i documentació a fer, als operaris de tall.
 • Aclareix tots els dubtes del pla de fabricació amb els operaris de tall.
 • Interpreta les fitxes tècniques i de producció per organitzar la feina.
 • Fa l'estudi del tall a fi d'optimitzar el material.
 • Prepara, programa, ajusta i reajusta els equips i les màquines de tall, i també l'estat dels materials, a fi de disposar-los per a la producció.
 • Fa i controla les operacions de tall assignades, emprant el sistema més adient i assegurant la producció amb la qualitat i quantitat prevista. De manera sistemàtica es comprova que:
  L'extensió, posicionat del teixit i materials laminats es fa sense tensió ni plecs.
  El tall s'ajusta amb exactitud a la forma i mida del patró, sense deformació dels perfils de les peces i segons patró, assenyalant els piquets i perforacions.
  La identificació, classificació i organització de les peces tallades es fa segons model, talla, color estructura superficial, etc., seguint les ordres de producció, separant-ne les defectuoses i reposant-les per correctes.
 • Fa el manteniment de primer nivell de màquines, a fi d'evitar parades o restablir la producció.
 • S'encarrega de la substitució d'elements avariats o desgastats per restablir les condicions normals de funcionament de forma segura i eficaç.
 • Aporta la informació tècnica referent al treball fet, a fi de contribuir als plans de producció i gestió de la qualitat.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE