Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Professor de bellesa

Descripció

Es tracta d'un perfil ocupacional amb competències formadores, que pot ser exercit per professionals esteticistes o maquilladors amb una àmplia experiència en la seva feina, que es dediquen a transmetre els seus coneixements, bé a altres professionals, bé a equips comercials o a clients finals.
L'àmbit de treball poden ser sessions formatives a establiments comercials, centres d'estètica, perruqueries o escoles de formació especialitzada.
La temàtica de la formació pot variar des de cursos d'automaquillatge (dirigits al client final sense coneixements professionals), passant per maquillatge social o de fantasia, tractaments facials i corporals, tècniques concretes d'aparatologia, depilació, etc., cursos de micropigmentació, tatuatge, etc., en general, totes les matèries del camp de la Imatge Personal.

Tasques

 • Prepara prèviament les sessions formatives que impartirà, interessant-se pel tipus d'assistents al curs, les seves expectatives i la temàtica del mateix. No és el mateix planejar formació per professionals del sector, que per clients finals, sense coneixements específics.
 • Recopila tota la documentació necessària, preparant apunts i materials didàctics per entregar als assistents com a material de suport, en cas que sigui necessari. Entre aquesta documentació s'inclouran materials fotogràfics, audiovisuals, textos de referència, etc.
 • Prepara de la mateixa manera tots els materials pel desenvolupament del curs: productes, consumibles, eines, indumentària apropiada, etc.
 • Sol·licita aquestes necessitats a la marca comercial que els subministra (en el cas de curs patrocinat) o al centre d'estètica o bé escola.
 • Si és el cas, sol·licita i escull els models necessaris per treballar amb ells durant les sessions formatives.
 • Defineix quins són els materials necessaris que han de dur els assistents al curs.
 • Supervisa les instal·lacions on es desenvoluparà l'acció formativa.
 • Una cop iniciat el curs, explica els continguts de forma entenedora pels assistents, admetent dubtes, preguntes, etc., adaptant-se en tot moment a les dinàmiques i ritmes que adquireixi el programa.
 • Programa accions pràctiques on els alumnes poden dur a terme el que s'hagi après.
 • En cas que sigui necessari, aporta informació comercial sobre els productes de venda associats al curs.
 • Si és pertinent, avalua l'aprenentatge final dels alumnes, programant proves o pràctiques a manera d'examen.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE