Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Responsable d'explotacions d'aqüicultura; Aqüicultor/a; Productor/a aqüícola

Descripció

El gestor d'explotacions d'aqüicultura gestiona la planificació, producció, recol·lecció i comercialització de productes marins animals i vegetals (peixos, mol·luscs i/o crustacis, algues). Les instal·lacions es poden situar en aigües salades (marina) o en aigües dolces (continental). L'explotació es pot realitzar durant el cicle complet, des de la reproducció, el control d'alevins, l'engreix i l'acabat, o pot estar especialitzada en una part del cicle. I a més gestiona recursos com instal·lacions, maquinària, finances i personal (fix i temporal).

Tasques

  • Planifica el calendari de les produccions i l'adapta a la demanda, a les característiques del cicle reproductiu del producte i a les característiques de l'explotació i la climatologia, si és una producció a l'aire lliure.
  • Estableix, supervisa i controla les activitats diàries del personal de camp.
  • Adapta i gestiona la mà d'obra segons les necessitats de cada fase de producció. Pot tenir a càrrec seu mà d'obra fixa, però en moments puntuals pot haver de gestionar mà d'obra temporal.
  • Controla la gestió financera i estableix els pressupostos de l'explotació.
  • Contracta els serveis necessaris per a l'explotació (lloguer de maquinària, compra de reproductors o alevins, pinso, productes per a la sanitat animal, assistència veterinària, assegurances sobre la producció, etc.) i en controla el manteniment general.
  • Gestiona la venda de la producció.
  • Dissenya i planifica la capacitació del personal de l'explotació.
  • Assegura que el producte final acompleix la normativa de qualitat aplicable en cada cas.
  • Controla i manté les emissions de l'explotació dins els límits de la normativa mediambiental vigent.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE