Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Enginyer/a especialista en R+D del sector energètic

Descripció

Un dels factors clau per tal que la indústria fotovoltaica guanyi en competitivitat és el desenvolupament d'activitats en R+D. En aquest sentit, cal una figura professional que impulsi i gestioni el desenvolupament de projectes de recerca de noves tecnologies, millora d'equips o optimització de consum entre d'altres. És una ocupació especialment tècnica que requereix d'una bona versatilitat ja que cal adaptar-se contínuament als canvis que es donen en el mercat. En aquesta ocupació s'acostuma a treballar en projectes que es desenvolupen en el context d'una planta de generació elèctrica solar.

Tasques

Les tasques habitualment associades a aquest perfil professional són les següents:
  • Realitza l'anàlisi de les dades estadístiques dels coeficients de producció i dels paràmetres de la producció obtinguda. Busca l'optimització dels processos tecnològics de producció i estableix els règims òptims de fabricació, així com el seu control de qualitat.
  • Dirigeix i participa en la realització de treballs experimentals d'aprenentatge i introducció de nous processos tecnològics en la producció.
  • Prepara els programes de formació i millora de la qualificació professional del personal.
  • Realitza el control del compliment de la disciplina tecnològica i de l'explotació correcta de la maquinària tecnològica.
  • Determina el nivell tècnic dels possibles projectes i prepara les sol·licituds per a la formalització de les patents de l'empresa.
  • Estudia els avenços tecnològics en la indústria del país i dels països estrangers en l'àrea de la tecnologia de producció.
  • Col·labora activament amb el món investigador, les universitats i l'Administració Pública.
  • Amb tot, l'anàlisi realitzat, impulsa la creació de sinèrgies amb altres empreses per tal de realitzar nous projectes d'investigació.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE