Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'Investigador expert en nous aliments és el professional que lidera projectes d'investigació aplicada per al disseny i desenvolupament de nous aliments funcionals o nutracèutics, és a dir, aliments que són enriquits o millorats amb l'objectiu de què afectin de manera beneficiosa a alguna funció del nostre organisme, i proporcionin un millor estat de salut i benestar. Aquests aliments, a més, poden tenir un paper preventiu ja que poden reduir els factors de riscos que provoquen l'aparició de malalties. Totes aquestes bonances s'han de demostrar científicament.

Tasques

 • Assumeix les innovacions que van succeint al mercat i les analitza, i avalua i valida la seva aplicació als aliments elaborats per l'empresa.
 • Defineix i gestiona els projectes de concepció, desenvolupament i innovació en nous aliments basats en propietats nutritives (nutracèutics -amb funcions nutritives i farmacèutiques-, i/o funcionals -que han demostrat efectes beneficiosos més enllà dels efectes nutricionals-).
 • Defineix i gestiona els projectes de reformulació d'aliments ja desenvolupats per l'empresa, aportant noves característiques funcionals.
 • Proposa les línies d'actuació, les mesures de coordinació i les directrius per a l'assignació de recursos humans, materials (espais, equips, serveis,...), temporals i econòmics, dels projectes.
 • Lidera l'estudi de totes les propietats i aplicacions, tant de les primeres matèries , ingredients i materials d'envasat, com dels processos d'elaboració propis de cada producte, en laboratori, planta pilot i desenvolupament industrial, i s'implica en tots els avenços tecnològics i proves dels mateixos.
 • Coordina els estudis de validació dels prototips desenvolupats (validacions tècniques del disseny, validacions dels consumidors -test d'acceptació-, estudis d'estabilitat, tests de emmagatzematge i transport,...).
 • Reporta directament a direcció general i es coordina amb la resta de departaments implicats:
  Producció: Reprodueix a escala semi-industrial el procés d'elaboració del nou aliment, i proposa mesures de millora i optimització dels processos productius, segons les conclusions de les proves semi-industrials.
  Control de Qualitat (per aconseguir productes finals de màxima qualitat que satisfacin al consumidor)
  Comunicació, marketing, vendes (marca pautes sobre la comunicació i publicitat del producte)
 • Està involucrat en l'estudi i comprensió de les demandes del mercat, els hàbits alimenticis dels consumidors, les seves expectatives, etc.
 • Dirigeix, coordina i forma al pannell de persones que realitzen el anàlisis sensorial (tasts, degustacions i comparatives amb productes de la competència) del producte per ajustar els perfils organolèptics dels nous productes.
 • Actua com a interlocutor de l'empresa en projectes d'investigació que es desenvolupin amb la participació coordinada de vàries empreses, organismes públics de recerca, centres privats de R+D sense ànim de lucre, centres tecnològics, entitats de dret públic, etc.
 • Lidera el suport científic que el departament dóna com a al·legacions nutricionals i de propietats saludables.
 • Defineix les necessitats bibliogràfiques i coordina la cerca i recopilació dels articles i documents científics.
 • Dirigeix la validació nutricional i científica dels efectes beneficiosos per la salut: és l'interlocutor de l'empresa en els assaigs d'intervenció en voluntaris humans de prototips d'aliments funcionals per demostrar els efectes beneficiosos de l'aliment segons pautes reconegudes per la comunitat científica.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE