Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Instructor de sala polivalent, Monitor de fitness, Tècnic de sala de fitness

Descripció

És el professional encarregat de programar, dirigir i instruir activitats de condicionament físic a la mida dels usuaris d'una sala d'entrenament polivalent (SEP). En aquests espais conviu tota la maquinària cardiovascular, aparells de resistència, zona de musculació, etc. Es tracta de la persona de referència que supervisa el funcionament d'aquest espai i vetlla per la seva correcta utilització per la satisfacció dels usuaris.

Tasques

  • Desenvolupa la seva feina a la sala de fitness, assessorant a les persones que s'inicien en l'activitat física i també a persones més familiaritzades amb l'exercici. Monitora el funcionament de la sala, atenent totes les consultes.
  • En el cas dels usuaris de nova incorporació, els realitza un qüestionari de salut i seguretat, on es recullen totes les característiques personals, detallant l'historial mèdic, lesions, medicació i qualsevol altra dada que s'hagi de tenir en compte per personalitzar el seu pla d'exercicis. També recopila dades sobre l'estil de vida i els hàbits alimentaris.
  • Dissenya els plans d'entrenament a mida de cada persona, segons siguin les seves necessitats: posar-se en forma, pèrdua de pes, tonificació del cos, musculació, etc. Amb aquesta finalitat, combina exercicis cardiovasculars, mobilitat, treball de força i resistència. Els programes inclouen escalfament, estiraments, activitats, circuits, etc.
  • Supervisa la realització dels exercicis, explicant els seus efectes sobre el cos, corregint postures, i explicant i demostrant com utilitzar correctament la maquinària.
  • Atén a les persones que vulguin revisar els seus programes d'activitats, comentant els avenços, les metes que es vulguin aconseguir, problemes que vagin sorgint, etc.
  • Vetlla pel bon ús de la sala i dels aparells, i també per la satisfacció general de l'usuari.
  • Depenent de la mida i el tipus d'establiment, realitza altres activitats com manteniment i revisió de les instal·lacions, atenció al públic, organització d'equips, etc.
  • Està preparat per auxiliar a qualsevol persona que pateixi un contratemps a la sala.
  • En ocasions, si posseeix la formació adequada, dirigeix activitats i també programes d'entrenament personal, depenent de les necessitats del centre.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE