Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

És la persona responsable de dirigir, coordinar i formar professionals de venda d'assegurances i/o fons de pensió. Així, en dependència del/de la director/a financer/a o del/de la gerent/a territorial de la companyia, l'inspector/a es responsabilitza de la creació, consolidació i creixement d'una xarxa d'agents exclusius. També inspecciona riscos d'assegurances complexes o fons de pensió i dóna suport a les àrees de desenvolupament de productes en relació amb el disseny, el desenvolupament i la implantació de nous productes d'assegurances i fons de pensió.

Tasques

Les tasques associades a l'inspector/a d'assegurances i fons de pensió són les següents:
  • Gestionar i administrar les pòlisses d'assegurances o els fons de pensió de la companyia, és a dir, realitzar la contractació de l'assegurança, dur a terme el seguiment i atendre les reclamacions de la cartera de clients.
  • Supervisar els objectius comercials de la companyia mitjançant la comprovació de què els objectius fixats s'adapten a la realitat del mercat i, si és necessari, proposar mesures correctives.
  • Dirigir, coordinar i gestionar diàriament les tasques de l'equip assignat (agents o comercials d'assegurances i de fons de pensió) per a la creació de negoci en la seva zona d'actuació.
  • Captar nous clients per oferir-los-hi assessorament en assegurances mitjançant visites comercials.
  • Comercialitzar assegurances per a diferents sectors per tal de donar a conèixer el negoci de l'empresa, com per exemple, concessionaris d'automòbils, tallers, hotels, empreses de construcció i obra civil, empreses de transport de mercaderies, etc.
  • Donar suport a les àrees de desenvolupament de productes asseguradors i de fons de pensió en relació amb el disseny, el desenvolupament i la seva implantació.
Convé destacar que la descripció de les tasques que s'ha dut a terme es correspon amb les realitzades pel perfil professional d'inspector/a d'assegurances i fons de pensió en empreses privades, normalment asseguradores. Les tasques associades al perfil descrit no són les de control i gestió que realitza, per exemple, l'inspector/a d'assegurances adscrit al Ministeri d'Economia i Hisenda.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE