Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Aquest/a professional té la responsabilitat de transmetre una informació a través de la infografia. Si en el periodisme tradicional, sobre paper, l'infògraf/a, convertia la informació escrita en elements gràfics per reforçar el missatge a través de dibuixos, taules, plànols, etc., en el cas del suport digital, apareix la interactivitat amb qui llegeix, que condiciona totalment la tasca d'aquest perfil professional.

Així, el o la professional de la infografia que treballi per a Internet, haurà de pensar d'una forma molt diferent a aquella/a que treballa per a la televisió o la premsa. Internet aporta la interactivitat, la imatge en moviment, àudio i música, imatges, etc. A banda, la "lectura" no és lineal, cada infografia digital obre diferents línies de lectura, cada persona consultarà la infografia segons els seus interessos.

Tasques

Actualment, les tasques associades a la infografia digital són les següents:
  • Recerca, analitza i sintetitza la informació. Analitza la informació que ha de convertir en una icona gràfica i estudia les diferents vies gràfiques per donar la informació més clarament. Si el projecte requereix una recerca específica de documentació o entrevista personal, les realitza. Per a la realització de propostes haurà de tenir en compte el grau d'importància d¿aquesta informació, la seva novetat periodística, si anirà acompanyat de text o no, i, conjuntament amb la direcció d'art o responsable d'infografia, el pes específic que tindrà la icona gràfica en l'exposició de la notícia.
  • Ha de valorar les possibles vies d'interès dels usuaris i usuàries i les possibilitats d'interactivitat que ofereix la informació i, en cas que sigui necessari, fer la recerca de la informació necessària.
  • Dissenya diverses opcions gràfiques per a cada informació.
  • Elabora una proposta gràfica que complementa o substitueix el text de la notícia. Utilitzarà recursos iconogràfics i tipogràfics per aconseguir-ho.
  • Un cop aprovada la idea gràfica, realitza el disseny final per inserir dins de la pàgina web.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE