Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a de seguretat informàtica i telemàtica

Descripció

L'infocop és el responsable de la seguretat dels sistemes informàtics de l'empresa. Les seves funcions principals consisteixen a analitzar i identificar les necessitats de protecció per evitar intrusions externes o fugues de dades de la mateixa companyia. Aquest professional ha d'estar preparat per enfrontar-se habitualment a situacions crítiques, com l'entrada d'un virus o una avaria, en què la solució depèn d'ell. L'infocop o tècnic de seguretat ha d'actualitzar diàriament els seus coneixements sobre els nous programes antivirus que surten al mercat en matèria de seguretat informàtica, i també sobre les noves amenaces, com virus, sistemes d'atac, etc. i tipus de proteccions

Tasques

 • Restringeix l'accés als usuaris i a la informació, segons les seves responsabilitats o funcions dins l'empresa.
 • Defineix les polítiques sobre quina informació es dóna o es fa pública (i quina no) als usuaris, seguint les instruccions de la direcció de l'empresa.
 • Aconsella sobre la necessitat d'implementar barreres com els firewalls (tallafocs), antivirus, software de detecció d'intrusions i proxies, per evitar que ningú no aconsegueixi introduir-se en el sistema informàtic de l'empresa.
 • Controla de manera exhaustiva els possibles forats de seguretat que hi hagi dins l'empresa (com la realització de còpies d'informació de la companyia sense autorització, l'enviament de correus electrònics a adreces de correu personals dels empleats, etc.).
 • Intenta oferir sempre una alternativa coherent a cada problema de seguretat, tot evitant en la mesura del que sigui possible que es contradigui amb els procediments prèviament establerts.
 • Dissenya un sistema perquè es realitzin periòdicament còpies de seguretat dels arxius o de les bases de dades sense interrompre'n el funcionament normal.
 • En cas que un virus o qualsevol altre tipus de programa maliciós hagi penetrat en el sistema informàtic o en algun ordinador concret de l'empresa, l'infocop ha de pendre les mesures necessàries per eliminar-lo.
 • Ha d'estar informat sobre les últimes versions dels programes antivirus que surten al mercat, ja que s'actualitzen diàriament a causa de l'aparició constant de nous virus.
 • Estableix procediments i realitza revisions constants per mantenir la seguretat del sistema.
 • Comprova les vulnerabilitats que pugui tenir el sistema i formula tècnicament els canvis i millores necessaris per garantir la seguretat de les dades.
 • Ha d'avaluar els danys que es produeixin en cas d'un atac extern, per exemple d'un virus, i recuperar les dades.
 • Adequa els sistemes informàtics de l'empresa a la normativa vigent: Llei
  orgànica de protecció de dades (LOPD).
 • Defineix la formació dels treballadors sobre mesures generals de seguretat informàtica així com les mesures i polítiques específiques de l'empresa.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE