Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'especialista en massatge estètic és el que domina les principals tècniques en tractaments de bellesa, facials i corporals. Es tracta de diverses tècniques de massatge enfocades cap a la consecució d'una millora de la pell i els teixits. Segons el diagnòstic estètic previ, el professional realitzarà un drenatge limfàtic, un massatge anticel·lulític, reafirmant, remodelant, etc. A les tècniques de massatge més comuns s'han de sumar les tècniques de massatge oriental introduïdes recentment i també la combinació amb teràpies alternatives a base de noves substàncies amb propietats estètiques: fang, algues, xocolata, mel, olis essencials, etc.
Els massatges estètics tenen per objectiu el correcte manteniment del cos, però si es combinen amb exercicis de tonificació del cos. Són molt recomanables amb l'aparició de cel·lulitis, obesitat, flacciditat muscular, després d'un part o quan existeixen dificultats per aprimar-se.

Tasques

  • Rep el client, normalment amb cita prèvia, i l'assessora sobre els tractaments més convenients, segons quin sigui el diagnòstic estètic. S'interessa per saber què espera el client del massatge, preguntant-li per experiències anteriors i per si té algun problema amb alguna part del seu cos.
  • Decideix la tècnica del massatge que s'ha d'aplicar, seleccionant les maniobres que s'han d'executar en funció del diagnòstic, i adaptant el protocol a les característiques personals del client.
  • L'informa en tot moment sobre els procediments i els resultats del massatge, explicant, si és necessari amb detalls, cada tècnica i els seus beneficis.
  • Prepara i adequa les instal·lacions, mitjans i productes necessaris pel tractament, a les condicions requerides per l'aplicació de la tècnica seleccionada.
  • Aplica el massatge al client, en funció de les tècniques determinades i de les maniobres seleccionades segons els paràmetres establerts de localització, intensitat i temps. El massatge consisteix en la manipulació dels teixits tous del cos: amassaments, friccions, massatges neurosedants, percussió, etc.
  • Ha de garantir el benestar i la comoditat del client mentre estigui rebent els tractaments. És recomanable aconseguir un entorn favorable: temperatura ideal, llum tènue o difusa, música ambiental, aromes apropiats, etc.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE