Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Professor de Pilates

Descripció

És el professional que, després d'una formació adequada i certificada, dirigeix programes d'exercici basats en la tècnica d'entrenament Pilates. Aquest mètode, dissenyat per l'alemany Joseph H. Pilates durant la primera Guerra Mundial, treballa l'equilibri muscular i la flexibilitat del cos, mitjançant exercicis controlats que es practiquen amb unes màquines específiques.
Durant molt de temps, els monitors de Pilates han treballat especialment per ballarins i esportistes d'elit, però actualment aquesta tècnica s'ha popularitzat i s'han anat creant diferents variants i escoles vinculades al mètode.

Tasques

 • Instrueix a l'alumne sobre la filosofia Pilates i els principis bàsics sobre els que es sustenta: concentració, control, centralització, fluïdesa, precisió i respiració.
 • Realitza una entrevista prèvia per conèixer els problemes de salut que pugui tenir el client i, d'aquesta manera, pot personalitzar les classes adaptant-les a les necessitats convenients.
 • A la primera sessió, realitza una sèrie d'exercicis que serveixen per valorar la condició física i, posteriorment, seleccionar l'entrenament més eficaç.
 • Estableix la programació de les sessions, amb els seus respectius exercicis.
 • Domina el conjunt d'exercicis que composen el mètode Pilates (es calcula que uns 300 amb les seves respectives variants) i sap explicar-los i executar-los amb els alumnes.
 • Coneix totes les màquines dissenyades per la realització del mètode: reformer, cadillac, barrel, chair, etc., el seu funcionament i l'ús més adient pel treball de cada múscul.
 • Realitza un seguiment molt proper dels exercicis que realitza l'alumne, orientant i corregint en tot moment els moviments, les postures, la respiració, etc.
 • Domina els recursos verbals, tàctils i d'imatges mentals que serveixen per facilitar al client l'execució exacta dels moviments.
 • En ocasions, adapta programes de Pilates per nens, embarassades, oficinistes, ancians o malalts.
 • També adapta programes de Pilates per la rehabilitació de lesions i processos postoperatoris.
 • Pot desenvolupar classes de Pilates sobre el terra per grups, o treballant amb petits aparells com anells flexibles, pilotes de gimnàstica, discos d'equilibri, etc. En aquest tipus de sessions pot treballar amb transicions i coreografies.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE