Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Estilista de perruqueria; Perruquer/a; Tècnic/a en perruqueria

Descripció

És el professional que treballa el tractament i la higiene del cabell i del cuir cabellut. Domina totes les especialitats de perruqueria que es realitzen en un saló: tallar, pentinar, permanents, decoloració, tints i col·locació de postissos. També realitza tècniques complementàries de manicura, pedicura i barberia.
Es tracta d'una de les categories professionals en perruqueria, per sobre de l'auxiliar i de l'ajudant, i per sota de l'oficial major o encarregat de saló.

Tasques

 • Atén el client de manera propera sondejant les seves preferències i assessorant-lo pel que fa als pentinats que més poden afavorir-lo, segons la seva imatge i personalitat.
 • Realitza tècniques de rentat i higiene capil·lar segons les necessitats. En els casos convenients analitza el pèl i el cuir cabellut per detectar alteracions i així aplicar els tractaments estètics adients: diferents tipus de cremes, xampús i altres productes pel cabell.
 • Canvia total o parcialment el color del cabell, tenyint-lo amb o sense decoloracions. S'encarrega de realitzar les mescles dels productes químics per aconseguir el resultat desitjat. També d'aplicar aquests productes de forma correcta, depenent de si són tints, metxes, banys, etc.
 • Talla el cabell en funció de l'estil seleccionat i amb la tècnica més apropiada per cada cas. En el cas dels homes, també talla i afaita la barba i el bigoti.
 • Canvia de manera temporal o permanent la forma del cabell, pentinant-lo i recollint-lo en funció de l'estil desitjat, segons els patrons de moda i d'acord amb els tipus de cabell, tant en longitud com en forma.
 • Realitza tècniques d'ondulacions, modelats i desarrissats permanents, utilitzant diversos tipus de motlles i muntatges.
 • Col·loca pròtesis capil·lars, intervenint en el disseny i diagnòstic previ.
 • Aplica diferents tipus d'extensions en funció de la demanda del client i de la tipologia del cabell pel que fa a forma i color.
 • Ensenya als aprenents i ajudants, atès que ell és un professional més avançat.
 • Aplica tècniques de manicura i pedicura, com a servei complementari a la perruqueria. També depilació de celles i llavi superior, o serveis de maquillatge social.
 • Al final del servei, cobra al client pel treball realitzat i, en ocasions, li prescriu l'adquisició de productes per les seves necessitats.
Si és el propietari del negoci (com passa en un gran nombre de casos), és el responsable de l'administració i gestió econòmica de l'establiment:
 • Determina la carta de serveis que oferirà la perruqueria establint la política de preus i les promocions.
 • Contracta el personal de la perruqueria, s'encarrega de la seva formació, i de l'organització i supervisió del seu treball.
 • Controla l'estoc de productes cosmètics i consumibles, i el mobiliari i la maquinària, realitzant les comandes pertinents per reposar-los o renovar-los quan sigui convenient.
 • Posa en pràctica les mesures necessàries per complir les normes de seguretat i higiene a l'establiment, vetllant per la neteja, el control i l'esterilització dels estris de treball.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE