Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Estilista de perruqueria; Perruquer/a; Tècnic/a en perruqueria

Descripció

És el/la professional que treballa el tractament i la higiene del cabell i del cuir cabellut. Domina totes les especialitats de perruqueria que es realitzen en un saló: tallar, pentinar, permanents, decoloració, tints i col·locació de postissos. També realitza tècniques complementàries de manicura, pedicura i barberia.
Es tracta d'una de les categories professionals en perruqueria, per sobre de l'auxiliar i de l'ajudant, i per sota de l'oficial/a major o encarregat/da de saló.

Tasques

 • Atén la clientela de manera propera sondejant les seves preferències i assessorant-la pel que fa als pentinats que més poden afavorir, segons la seva imatge i personalitat.
 • Realitza tècniques de rentat i higiene capil·lar segons les necessitats. En els casos convenients analitza el pèl i el cuir cabellut per detectar alteracions i així aplicar els tractaments estètics adients: diferents tipus de cremes, xampús i altres productes pel cabell.
 • Canvia total o parcialment el color del cabell, tenyint-lo amb o sense decoloracions. S'encarrega de realitzar les mescles dels productes químics per aconseguir el resultat desitjat. També d'aplicar aquests productes de forma correcta, depenent de si són tints, metxes, banys, etc.
 • Talla el cabell en funció de l'estil seleccionat i amb la tècnica més apropiada per cada cas. En el cas dels homes, també talla i afaita la barba i el bigoti.
 • Canvia de manera temporal o permanent la forma del cabell, pentinant-lo i recollint-lo en funció de l'estil desitjat, segons els patrons de moda i d'acord amb els tipus de cabell, tant en longitud com en forma.
 • Realitza tècniques d'ondulacions, modelats i desarrissats permanents, utilitzant diversos tipus de motlles i muntatges.
 • Col·loca pròtesis capil·lars, intervenint en el disseny i diagnòstic previ.
 • Aplica diferents tipus d'extensions en funció de la demanda del client i de la tipologia del cabell pel que fa a forma i color.
 • Ensenya als/a les aprenents i ajudants, atès que ell és un/a professional més avançat/da.
 • Aplica tècniques de manicura i pedicura, com a servei complementari a la perruqueria. També depilació de celles i llavi superior, o serveis de maquillatge social.
 • Al final del servei, cobra al client pel treball realitzat i, en ocasions, li prescriu l'adquisició de productes per les seves necessitats.
Si és propietari/ària del negoci (com passa en un gran nombre de casos), és responsable de l'administració i gestió econòmica de l'establiment:
 • Determina la carta de serveis que oferirà la perruqueria establint la política de preus i les promocions.
 • Contracta el personal de la perruqueria, s'encarrega de la seva formació, i de l'organització i supervisió del seu treball.
 • Controla l'estoc de productes cosmètics i consumibles, i el mobiliari i la maquinària, realitzant les comandes pertinents per reposar-los o renovar-los quan sigui convenient.
 • Posa en pràctica les mesures necessàries per complir les normes de seguretat i higiene a l'establiment, vetllant per la neteja, el control i l'esterilització dels estris de treball.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE