Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Aquest professional s'encarrega de desenvolupar projectes mecànics de fabricació en sèrie o unitaris a partir d'un avantprojecte, d'acord amb les normes establertes, garantint la viabilitat de la fabricació i assegurant la qualitat i la seguretat del producte definit. Concretament, disenya els elements mecànics a partir de les especificacions tècniques que li faciliten les empreses clients. La seva tasca consisteix en la concepció i materialització de les peticions que expressen els clients mitjançant els requeriments de funcionament i les prestacions. El disseny mecànic s'elabora en tres dimensions i es realitza sempre en funció de la utilització que fixi el client.

Tasques

  • Aporta la solució tècnica a partir de les necessitats del client i dissenya el projecte.
  • Desenvolupa els productes de fabricació mecànica.
  • Elabora projectes de matrius, motlles i utillatge per al procés de fabricació mecànica.
  • Estableix l'automatizació del procés de producció per optimitzar recursos.
  • Gestiona la qualitat del proudcte en fabricació mecànica.
  • Confecciona el model gràfic en tres dimensions del projecte. Per realitzar-lo utilitza eines de CAD/CAM (Computer Aided Design / Computer Aided Manufacturing -disseny i fabricació assistits per ordinador-). Generalment, fa servir el software CATIA V.5.
  • S'ocupa de donar instruccions als delineants sobre el desenvolupament de la descomposició bidimensional del model de tres dimensions.
  • S'encarrega de la revisió final i de l'aprovació del projecte fins el seu lliurament al client.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE