Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Perruquer/a de TV, cinema, moda, teatre, etc.

Descripció

Professional de la perruqueria especialitzat/da en treballs per televisió, cinema i altres espectacles. La finalitat del seu treball és aconseguir una bona imatge per la persona que s'exhibeix davant d'un públic. Aquest/a perruquer/a pentina els/les presentadors/es i convidats/des dels programes de televisió, ajuda a caracteritzar personatges de ficció en cinema, publicitat o teatre, i pentina mil·limètricament el cabell en sessions fotogràfiques o desfilades de moda. Treballa molt compenetrat amb el/la maquillador/a i els/les estilistes, si és el cas. En moltes ocasions ha de viatjar per realitzar treballs concrets a produccions, rodatges, etc.

Tasques

 • Desenvolupa les tasques habituals d'un/a oficial de perruqueria amb la peculiaritat que ho fa d'acord a les exigències de la producció en qüestió, del guió, del personatge, etc.
 • Adapta i prepara convenientment els pentinats a les exigències artístiques del guió de manera creativa o realista, segons els casos.
 • Fa una lectura prèvia dels guions de ficció pels quals ha de treballar i després conversa amb el/la director/a, productor/a i actors/actrius, per intercanviar impressions i definir els criteris d'imatge que tindran cadascun dels personatges.
 • S'interessa per la quantitat de gent a qui haurà de pentinar, per tenir controlats els temps de treball, el material i el recolzament professional necessari. Ha de conèixer des del principi el pressupost destinat a la partida de maquillatge.
 • Té un paper molt important en l'equip de caracterització, sempre coordinat amb el/la responsable de maquillatge. Realitza, amb molta eficiència, pentinats corresponents a diferents èpoques i ambientacions, utilitzant adequadament materials, accessoris com perruques, postissos, extensions i altres ornaments.
 • Adapta els pentinats a les condicions meteorològiques adverses: pluja, vent, etc.
 • Disposa d'una gran capacitat de reacció, certa agilitat treballant i bona resposta davant les pressions temporals.
 • Vigila el ràcord de les diferents escenes de la producció, garantint la continuïtat i coherència dels pentinats. Ha de conèixer a priori com seran els plànols per aconseguir determinats efectes o eliminar-ne d'altres.
 • Fa accions de suport ja dins el set de rodatge, plató de televisió, durant el transcurs d'una obra, d'una sessió fotogràfica, etc. per retocar el pentinat en cada moment.
 • En ocasions, fa una recerca documental prèvia, per conèixer la persona a la qual ha de pentinar, les seves preferències, look habitual, etc.
 • Elabora i manté actualitzat un book de treball, preferentment amb fotografies de tots els seus treballs, com a carta de presentació en la recerca d'altres feines.
 • Està en permanent contacte amb les productores o empreses que li encomanen treballs, per poder optar a pròxims projectes, produccions, etc.
 • Si és autònom/a, fa el seguiment de les seves despeses, i després factura convenientment els seus treballs. Ha de tenir sota control el seu calendari de treball.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE