Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Perruquer de TV, cinema, moda, teatre, etc.

Descripció

Professional de la perruqueria especialitzat en treballs per televisió, cinema i altres espectacles. La finalitat del seu treball és aconseguir una bona imatge per la persona que s'exhibeix davant d'un públic. Aquest perruquer pentina els presentadors i convidats dels programes de televisió, ajuda a caracteritzar personatges de ficció en cinema, publicitat o teatre, i pentina mil·limètricament el cabell en sessions fotogràfiques o desfilades de moda. Treballa molt compenetrat amb el maquillador i els estilistes, si és el cas. En moltes ocasions ha de viatjar per realitzar treballs concrets a produccions, rodatges, etc.

Tasques

 • Desenvolupa les tasques habituals d'un oficial de perruqueria amb la peculiaritat que ho fa d'acord a les exigències de la producció en qüestió, del guió, del personatge, etc.
 • Adapta i prepara convenientment els pentinats a les exigències artístiques del guió de manera creativa o realista, segons els casos.
 • Fa una lectura prèvia dels guions de ficció pels quals ha de treballar i després conversa amb el director, productor i actors, per intercanviar impressions i definir els criteris d'imatge que tindran cadascun dels personatges.
 • S'interessa per la quantitat de gent a qui haurà de pentinar, per tenir controlats els temps de treball, el material i el recolzament professional necessari. Ha de conèixer des del principi el pressupost destinat a la partida de maquillatge.
 • Té un paper molt important en l'equip de caracterització, sempre coordinat amb el responsable de maquillatge. Realitza, amb molta eficiència, pentinats corresponents a diferents èpoques i ambientacions, utilitzant adequadament materials, accessoris com perruques, postissos, extensions i altres ornaments.
 • Adapta els pentinats a les condicions meteorològiques adverses: pluja, vent, etc.
 • Disposa d'una gran capacitat de reacció, certa agilitat treballant i bona resposta davant les pressions temporals.
 • Vigila el ràcord de les diferents escenes de la producció, garantint la continuïtat i coherència dels pentinats. Ha de conèixer a priori com seran els plànols per aconseguir determinats efectes o eliminar-ne d'altres.
 • Fa accions de suport ja dins el set de rodatge, plató de televisió, durant el transcurs d'una obra, d'una sessió fotogràfica, etc. per retocar el pentinat en cada moment.
 • En ocasions, fa una recerca documental prèvia, per conèixer la persona a la qual ha de pentinar, les seves preferències, look habitual, etc.
 • Elabora i manté actualitzat un book de treball, preferentment amb fotografies de tots els seus treballs, com a carta de presentació en la recerca d'altres feines.
 • Està en permanent contacte amb les productores o empreses que li encomanen treballs, per poder optar a pròxims projectes, produccions, etc.
 • Si és autònom, fa el seguiment de les seves despeses, i després factura convenientment els seus treballs. Ha de tenir sota control el seu calendari de treball.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE