Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Professional que en l'àmbit de la restauració s'ocupa de la creació i elaboració de les pizzes. El pizzer és un especialista en l'elaboració de masses i en la combinació de diferents tipus de bases i ingredients. La seva feina reuneix algunes tècniques i coneixements de cuiner amb altres pròpies del professional d'un obrador. La popularitat d'aquest tipus de producte ha generat una autèntica especialització dins de l'àmbit culinari.

Tasques

  • Selecciona les matèries primeres adequades per a l'elaboració de la pizza.
  • Elabora diferents tipus de masses administrant la proporció d'ingredients necessaris i els temps justos de repòs per aconseguir un grau òptim de fermentació.
  • Elabora diferents tipus de bases.
  • Neteja i higienitza els ingredients.
  • Talla les diferents matèries primes i els dóna la mida adequada.
  • Dóna forma a la pizza a partir de la proporció de massa necessària per aconseguir el diàmetre, pes i gruix adequats (en alguns casos els pizzers fan volar les pizzes en presència dels clients).
  • Confecciona las pizzes tot combinant els diferents ingredients segons l'encàrrec.
  • Introdueix i retira la pizza del forn tot controlant el temps i la temperatura de cocció.
  • Domina les tècniques de cocció en els diferents tipus de forn (gas, llenya, elèctric).
  • Utilitza el tallador de pizza en cas que s'hagi de consumir en porcions.
  • Vetlla per les normes de seguretat i higiene en el treball.
  • Es preocupa que la conservació i l'emmagatzematge de les matèries primeres siguin correctes.
  • S'encarrega de la neteja de l'àrea de treball de la qual és responsable.
  • Dissenya nous tipus de pizzes per satisfer els gustos i la demanada dels clients.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE