Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Cap de producte

Descripció

Perfil professional del Departament de Màrqueting/Producte responsable de realitzar anàlisis de producte, competència, tendències de mercat, panels de consumidors, etc. amb la finalitat de donar suport als Departaments de Compres en la creació i estructura de la col·lecció, tot garantint els equilibris de l'oferta en funció del mercat.

Tasques

 • Gestió eficient de les diferents famílies de productes sota la seva responsabilitat: anàlisi de posicionament i segmentació del mercat en funció d'estudis previs de venda.
 • Avaluació de les dinàmiques de mercat en relació amb les famílies de productes: factors regionals, posició competitiva, característiques de producte i canals de distribució adequats.
 • Estudi detallat dels articles i famílies de productes amb la finalitat d'obtenir un coneixement exhaustiu de les col·leccions: adequació dels productes i articles a les necessitats específiques de cada botiga. Anàlisi sistemàtica de les necessitats de les botigues en matèria de productes que assegurin els coeficients d'eficàcia en vendes mitjançant la correcta coordinació logística i l'administració comercial.
 • Realització d'un seguiment d'informació qualitativa i quantitativa (evolució del mercat, previsions a curt termini, estudi de la competència, visita als diferents punts de venda i històrics, entre altres coeficients).
 • Elaboració, planificació, desenvolupament i posada en marxa dels plans estratègics financers i de màrqueting que s'han de seguir: estudi de la relació entre el marge de benefici i el preu/volum de les diferents famílies de productes.
 • Elaboració d'instruments solvents de diagnòstic estratègic: anàlisi i estudi de les col·leccions en relació amb els competidors, disseny de sistemes de xoc i posada en marxa d'accions correctores.
 • Anàlisi dels indicadors comercials i dels resultats econòmics/financers obtinguts de les botigues sota la seva zona geogràfica d'actuació.
 • Realització d'una anàlisi regular del comportament de cada producte per cada punt de venda: optimització de recursos en funció de les vendes.
 • Seguiment per l'orientació permanent dels diferents productes i serveis envers les necessitats dels consumidors dels articles de les botigues.
 • Intercanvi d'informació amb els Responsables de Botigues i els Product Managers de diferents línies.
 • Supervisió i control constants de l'estructura de costos de les diferents col·leccions: comptes de resultats, marge de contribució i comercial, mesures del rendiment, entre altres indicadors.
 • Participació en altres projectes, incloent les activitats de treball en les possibles inauguracions de boutiques i punts de venda en un futur, els projectes a gran escala, remodelacions i projectes a altres botigues, així com en els Esdeveniments i Fires del Sector potenciant la imatge corporativa de Marca.
 • Creació de canals de comunicació i solucions basades en la comprensió i el coneixement dels procediments i protocols interns de l'empresa a nivell nacional i internacional, seguint les seves línies i idees provades.
 • Desenvolupament i manteniment d'un coneixement detallat dels diferents articles de totes les línies i la comunicació que li dóna suport, amb la finalitat de potenciar i liderar la imatge corporativa dels productes que gestiona en Retail i de la resta d'articles de l'empresa a nivell internacional.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE