Descripció
Els aliments funcionals o nutracèutics són aquells aliments elaborats que, a més de les característiques nutricionals que els són pròpies, estan dotats d'algun atribut o propietat específica que comporta la millora de la salut o la reducció del risc de contraure malalties. Per a aconseguir aquesta funcionalitat, se'ls agrega components biològicament actius, com vitamines, àcids grassos, minerals, fibra o antioxidants, els quals poden tenir efectes beneficiosos en relació a malalties metabòliques (obesitat, diabetis, etc.), patologies associades a l'edat, cardiopaties o malalties neuronals (Alzheimer, Parkinson).
Aquest és un camp emergent en l'àmbit de la recerca i el desenvolupament alimentaris, que obre un mercat potencial important per a aquest sector. Per aquest motiu, es preveu la demanda creixent de professionals competents en aquest àmbit.
El/la responsable d'aliments funcionals i nutracèutics és aquella persona que s'encarrega de dirigir i/o dur a terme la recerca necessària i els processos per a identificar aquest tipus d'aliments, dotar-los de la funcionalitat que es vulgui potenciar i aconseguir-ne crear un producte.
Tasques
© Barcelona Activa 2023
Centre per al desenvolupament professional Porta22
Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball
De dilluns a divendres de 9 a 18 h