Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Responsable de desenvolupament de negoci biotecnològic

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Business development manager; Biotech business development manager

Descripció

El desenvolupament de nous productes de la indústria biotecnològica comporta un risc molt alt, perquè de cada 100 productes que entren en la fase d'assajos clínics, només un obtindrà l'aprovació com a fàrmac o producte biològic, en el cas, per exemple, de noves entitats biològiques per a assajos de fàrmacs. Aquesta indústria depèn molt del desenvolupament de les noves tecnologies i alhora de les aliances estratègiques entre empreses per aconseguir que un projecte segueixi endavant.

El/la responsable de desenvolupament de negoci és el/la encarregat/da de supervisar les relacions i col·laboracions amb altres empreses de biotecnologia, tant nacionals com estrangeres. Ocupa una posició central en les empreses farmacèutiques o de biotecnologia per assegurar nous mercats, buscar col·laboracions amb altres empreses o universitats (codesenvolupament de productes) i assegurar que l'empresa sempre tingui a l'abast la millor tecnologia disponible. Tot i que un/a responsable de desenvolupament de negoci necessita una formació científica sòlida, la seva feina té una orientació molt comercial i cal aplicar-hi tot el ventall d'estratègies de desenvolupament de negoci. Per aquest motiu, aquests/es professionals/es solen ser biòlegs/ògues, farmacèutics/ques, químics/ques o amb una formació similar complementada amb un MBA (màster en direcció i administració d'empreses). A Alemanya, per exemple, els biotech business development manager són dels/de les professionals més sol·licitats/des en la indústria biotecnològica.

Tasques

Les tasques generalment associades a aquest perfil professional són:
 • Identifica i obre noves opcions de negoci amb l'ajuda d'estudis de mercat.
 • S'encarrega de detectar noves oportunitats de negoci i negocia els contractes i convenis de col·laboració amb altres empreses o centres de recerca, per tal d'assegurar l'accés a les noves tecnologies o per desenvolupar nous productes creant acords estratègics.
 • És el/la representant de l'empresa, la persona pública, ofereix els productes de l'empresa o cerca productes d'altres companyies (productes, tecnologia, serveis).
 • Representa l'empresa en conferències internacionals de Biotech-Partnering.
 • Adquireix les llicències necessàries per al negoci o ven llicències de patents pròpies (licensing in, licensing out).
 • Identifica oportunitats de negoci latents per a l'empresa.
 • Construeix i manté relacions amb empreses farmacèutiques i de biotecnologia.
 • Introdueix nous conceptes i canvis en les metodologies de màrqueting tradicionals.
 • Realitza el seguiment, control i fidelització dels distribuïdors.
 • Realitza presentacions i demostracions dels productes.
 • Coordina la seva activitat amb altres departaments de l'empresa, especialment els departaments de màrqueting i de propietat intel·lectual.
 • Es responsabilitza d'aquelles activitats relacionades amb la vigilància tecnològica i la intel·ligència competitiva de mercat o es coordina amb el/la responsable.
 • Executa funcions de representativitat de l'empresa, actuant-ne com a "ambaixador/a".

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE