Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Mosso/a reposador/a; mosso/a de botiga

Descripció

El reposador/a és la persona responsable d'efectuar els treballs de col·locació i reposició de mercaderies a l'establiment i al magatzem, segons criteris tècnics prèviament definits, i fent el trasllat dels productes amb els seus propis mitjans o utilitzant elements mecànics. Cal tenir en compte que és tracta d'una ocupació de caràcter eminentment físic i que cal tenir les condicions adients per a dur-la a terme.

Aquest/a professional utilitza diferent maquinària i eines per a desenvolupar la seva feina. Equips i maquinària de magatzem com el carretó elevador, el carretó retràctil, cintes transportadores, elevadors, paletitzadors i despaletizadors, el carretó manual, precintadors, etiquetadors, transpalet, muntacàrregues, bàscula, carretó apilador, etc. I eines i utillatges com els lectors de codi de barres, el registre d'entrades i sortides de mercaderies, albarans, palets, prestatgeries, etc.

Aquest perfil segueix les instruccions de l'encarregat/da de botiga per aconseguir i vetllar per l'ordre del material i pel confort general de establiment i magatzem.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil professional són:
 • Carrega i descarrega els camions que porten les mercaderies.
 • Obre els paquets i comprova que l'estat i les característiques dels productes s'ajusten a la comanda realitzada.
 • Informa de les incidències en la recepció de productes, tant administratives com físiques, al responsable de la botiga.
 • Col·loca els productes als prestatges de l'establiment o al magatzem, segons la distribució preestablerta.
 • Organitza i distribueix els productes al magatzem.
 • Supervisa les existències a l'establiment i efectua les reposicions necessàries a les prestatgeries o lineals.
 • Pren nota de les necessitats de producte en cada secció.
 • Orienta als clients sobre la ubicació de productes als lineals i sobre les existències de productes; també dóna recolzament a les diferents seccions de l'establiment en tasques bàsiques relacionades amb la manipulació o moviment de productes.
 • Col·labora en la realització dels inventaris periòdics de productes.
 • Executa els serveis de transport a domicili, és a dir, porta els productes fins al domicili de la clientela.
 • Manté contacte directe amb els proveïdors de mercaderies.
 • En algunes companyies, introdueix també els albarans que acompanyen les mercaderies al sistema informàtic i conforma les factures.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE