Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic certificat de muntatge d'equips embarcats

Descripció

El tècnic certificat de muntatge s'encarrega d'acoblar els circuits electrònics qualificats per al vol que s'embarquen als satèl·lits. Degut a les espcificitats i exigències tècniques, per exercir aquesta ocupació, cal l'obtenció d'un certificat de qualificació per l'ESA, de renovació preiòdica.

Les certificaciones que estableix l'Agència Espacial Europea (ESA) són les següents:
Muntatge electrònic.
Muntatge SMT (Surface Mount Technology - Tecnologia de muntatges de superfície). La característica principal d'aquests components és que els circuits no tenen connectors. La soldadura es realitza per radiació; s'escalfa fins a a 250º el component que cal soldar amb el làser.
Reparació i modificació de circuits electrònics.

Les certificacions reconegudes per l'ESA les expedeix el High Bury College del Regne Unit. Cada dos anys es requalifiquen les certificacions d'aquests operaris. L'empresa mateix és la que coordina l'assistència dels treballadors a aquests cursos.

Tasques

  • Munta i solda els components electrònics del sistema.
  • S'ocupa del microcablatge del circuit.
  • S'encarrega de l'acoblament del sistema o equip.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE