Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Inspector de qualitat d'electrònica espacial

Descripció

El tècnic de control de qualitat d'electrònica espacial controla la qualitat dels equips electrònics de comunicacions que incorporen els satèl·lits espacials.

Aquests equips han d'oferir una alta fiabilitat i resistència per raó de la trascendència que té el seu continu funcionament i les condicions a què se someten en les operacions dels satèl·lits en què s'instal·len. El procés d'inspecció i control de qualitat comprèn els controls i la realització dels assajos pertinents, normalment a programaris específics que s'efectuen durant la recepció dels components fins els que es realitzen en la producció del sistema abans de lliurar-lo al client.

Tasques

  • Inspecciona els components del sistema electrònic de comunicacions i el funcionament dels subconjunts fabricats durant el procés de producció.
  • Registra cada una de les inspeccions i controls realitzats. En aquest sector industrial, els requeriments pel que fa a la traçabilitat del procés de producció i de les proves realitzades són molt rigorosos. És per això que totes les proves han de quedar registrades amb els resultats corresponents a fi de garantir les pràctiques de qualitat que certifiquen el compliment dels requeriments establerts per al funcionament del sistema.
  • La traçabilitat del procés permet identificar tots els components integrats en l'equip i les operacions efectuades durant la seva fabricació .
  • Prepara la documentació sobre el protocol de qualitat que marca el client. Generalment, el format i les fites de control s'estableixen de mutu acord amb el client. Val a dir que aquesta documentació de suport forma part del producte final.
  • En la revisió de satèl·lits, és important que aquest professional realitzi proves relatives a la resistència a la radiació solar.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE