Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Comercial d'additius alimentaris; Tècnic/a d'aplicacions d'additius agroalimentaris.

Descripció

El tècnic comercial d'additius i aromes alimentaris gestiona una cartera de clients, empreses agroalimentàries, als quals ven additius i coadjuvants de fabricació per obtenir un guany econòmic, però a diferència del comercial tradicional, la venda té una vessant tècnica, ja que moltes vegades desenvolupa formulacions de diversos additius i/o aromes a mida per a cada empresa i/o producte. També assessora els clients en temes relacionats amb la investigació i el desenvolupament (I+D) de productes específics, la formulació i les condicions de producció, i les novetats del mercat.

Tasques

  • Treballa orientat al client per satisfer-ne les necessitats amb un tracte adequat i amb la intenció d'obtenir-ne la fidelització.
  • Recull les especificacions del producte que vol el client per definir: com es presentarà (aspecte, envàs, conservació), les característiques sensorials i les primeres matèries, o sigui, tots aquells detalls que definiran el producte final i com es vol fabricar.
  • Realitza les proves al laboratori i a la planta pilot (com les reals però a escala reduïda) per adaptar les formulacions a les especificacions tècniques del client.
  • Assessora en les proves de fàbrica i adapta si cal les dosificacions i el procés.
  • Coordina les vendes amb l'administració i la producció.
  • Dóna assistència tècnica a la resta de comercials de l'empresa.
  • Alinea les seves accions amb els objectius i les estratègies de l'empresa.
  • Aconsegueix unes vendes rendibles dels additius de l'empresa per a la qual treballa.
  • Ven additius, coadjuvants i/o aromes alimentaris del catàleg de l'empresa per a la qual treballa.
  • Negocia les plantilles de preus, les variacions per volum i el contracte de subministrament.
  • Aporta informació a l'empresa sobre necessitats de clients i/o l'estat del mercat i les seves tendències.
  • Assisteix a cursos de formació i es manté al dia de les novetats del sector d'additius i de les tendències de la demanda de la indústria agroalimentària.
  • Investiga en el laboratori les característiques tècniques de productes de la competència.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE