Ajuntament de Barcelona | Capital humÓEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei OrgÓnica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecciˇ de Dades de CarÓcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu Ómbit d'actuaciˇ. VostŔ podrÓ exercir els drets d'accÚs, rectificaciˇ, cancelĚlaciˇ i/o oposiciˇ mitjanšant comunicaciˇ per escrit a Serveis JurÝdics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupaciˇ

Altres denominacions

Responsable en seguretat alimentÓria

Descripciˇ

El/La tŔcnic/a en gestiˇ de la seguretat alimentÓria Ús qui coordina tots els aspectes que poden incidir en la innocu´tat dels productes alimentaris que fabrica l'empresa; o sigui, realitza funcions de prevenciˇ, anÓlisi, control i gestiˇ per assegurar que cap dels aliments elaborats sigui la causa d'un problema de salut al p˙blic consumidor. Aquest/a professional treballa en el departament de gestiˇ de la qualitat.

Tasques

 • Dissenya, desenvolupa, implementa, revisa i mantÚ actualitzat el Sistema de Gestiˇ de la Seguretat AlimentÓria de l'empresa. Dins d'aquest:
  ╔s la persona representant de la direcciˇ en matŔria de Seguretat AlimentÓria i coordinadora del comitŔ de seguretat alimentÓria de la empresa.
  Estableix, implanta i revisa el marc del sistema de gestiˇ de la seguretat alimentÓria.
  Estableix, implanta i revisa el sistema d'autocontrol, basat en el sistema d'AnÓlisi de Perills i Punts CrÝtics de Control (APPCC).
  Estableix, implanta i revisa els programes de recolzament per a la Seguretat AlimentÓria (programes de prerequisits)
  Estableix, implanta i revisa un sistema de trašabilitat i de retirada de productes.
  Estableix un sistema d'alerta rÓpida, gestiˇ de crisis i situacions d'emergŔncia.
 • Informa a tots els departaments de l'empresa involucrats de totes les novetats en matŔria de legislaciˇ alimentÓria.
 • Informa, assessora i suggereix canvis per adaptar-se a la normativa de seguretat alimentÓria.
 • Actua com a interlocutor/a amb prove´dors, clients, administraciˇ i altres parts interessades, en els temes relacionats amb la seguretat alimentÓria.
 • Estableix i coordina el programa d'auditories de seguretat alimentÓria
 • Coordina, i en alguns casos executa, les accions formatives del personal de l'empresa relacionades amb la seguretat alimentÓria.
 • Avalua l'adequaciˇ de les infrastructures i l'entorn de treball en relaciˇ a la seguretat alimentÓria, aixÝ com les prÓctiques de manipulaciˇ i fabricaciˇ que porten a terme els/les manipuladors/es d'aliments, per assegurar que s'hi apliquen les mesures d'higiene establertes per evitar factors de risc de contaminaciˇ.


Accessos rÓpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant AgustÝ
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Uniˇ Europea FEDER
Uniˇ Europea FSE