Ajuntament de Barcelona | Capital humÓEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei OrgÓnica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecciˇ de Dades de CarÓcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu Ómbit d'actuaciˇ. VostŔ podrÓ exercir els drets d'accÚs, rectificaciˇ, cancelĚlaciˇ i/o oposiciˇ mitjanšant comunicaciˇ per escrit a Serveis JurÝdics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupaciˇ

Altres denominacions

Responsable en seguretat alimentÓria

Descripciˇ

El TŔcnic en Gestiˇ de la Seguretat AlimentÓria Ús qui coordina tots els aspectes que poden incidir en la innocu´tat dels productes alimentaris que fabrica l'empresa; o sigui, realitza funcions de prevenciˇ, anÓlisi, control i gestiˇ per assegurar que cap dels aliments elaborats sigui la causa d'un problema de salut als consumidor. Aquest professional treballa en el departament de gestiˇ de la qualitat.

Tasques

 • Dissenya, desenvolupa, implementa, revisa i mantÚ actualitzat el Sistema de Gestiˇ de la Seguretat AlimentÓria de l'empresa. Dins d'aquest:
  ╔s el representant de la direcciˇ en matŔria de Seguretat AlimentÓria i coordinador del comitŔ de seguretat alimentÓria de la empresa.
  Estableix, implanta i revisa el marc del sistema de gestiˇ de la seguretat alimentÓria
  Estableix, implanta i revisa el sistema d'autocontrol, basat en el sistema d'AnÓlisi de Perills i Punts CrÝtics de Control (APPCC).
  Estableix, implanta i revisa els programes de recolzament per a la Seguretat AlimentÓria (programes de prerequisits)
  Estableix, implanta i revisa un sistema de trašabilitat i de retirada de productes.
  Estableix un sistema d'alerta rÓpida, gestiˇ de crisis i situacions d'emergŔncia
 • Informa a tots els departaments de l'empresa involucrats de totes les novetats en matŔria de legislaciˇ alimentÓria.
 • Informa, assessora i suggereix canvis per adaptar-se a la normativa de seguretat alimentÓria.
 • Actua com a interlocutor amb prove´dors, clients, administraciˇ i altres parts interessades, en els temes relacionats amb la seguretat alimentÓria.
 • Estableix i coordina el programa d'auditories de seguretat alimentÓria
 • Coordina, i en alguns casos executa, les accions formatives del personal de l'empresa relacionades amb la seguretat alimentÓria.
 • Avalua l'adequaciˇ de les infrastructures i l'entorn de treball en relaciˇ a la seguretat alimentÓria, aixÝ com les prÓctiques de manipulaciˇ i fabricaciˇ que porten a terme els manipuladors d'aliments, per assegurar que s'hi apliquen les mesures d'higiene establertes per evitar factors de risc de contaminaciˇ.


Accessos rÓpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant AgustÝ
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Uniˇ Europea FEDER
Uniˇ Europea FSE