Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Instructor de classes col·lectives, Monitor d'aeròbic, step, spinning, etc.

Descripció

És el professional encarregat de programar, dirigir i instruir classes col·lectives de condicionament físic en instal·lacions esportives. Normalment aquestes activitats es realitzen amb un acompanyament musical i inclouen moviments, exercicis i coreografies pròpies de l'aeròbic i altres variants.

Tasques

  • Elabora programes d'entrenament a través d'activitats en grup amb suport musical, adaptant-los a les possibilitats i interessos dels usuaris, als mitjans disponibles i a les necessitats detectades a l'anàlisi inicial, en funció del medi (terra o aigua)
  • Dissenya coreografies a partir de la combinació de passos bàsics i avançats, característics de l'aeròbic i de totes les seves variants. Aquestes sèries les utilitza als programes i sessions de condicionament físic en grup.
  • Escull els diferents tipus i estils de suport musical, buscant la seva adequació a les diferents composicions coreogràfiques, demostrant sensibilitat artística i un domini interpretatiu suficient per la seva aplicació tècnica.
  • En ocasions, segons les necessitats del centre, elabora la programació específica de les sales d'activitats dirigides per assegurar un òptim rendiment d'aquestes.
  • Supervisa la posada al punt de les instal·lacions i mitjans necessaris per a la realització de l'activitat, assegurant la seva idoneïtat i seguretat i un ús correcte.
  • Dirigeix l'execució de les activitats, instruint en la realització dels moviments coreogràfics. L'estructura natural de la sessió inclou exercicis d'escalfament, tonificació, estiraments i tornada a la calma.
  • Atén les necessitats dels usuaris a les classes, orientant sobre les correctes maneres de realització dels exercicis, marcant ritmes, corregint males formes, etc.
  • Realitza l'avaluació del procés i els resultats que es van assolint per valorar l'adequació i qualitat del servei i el grau de satisfacció dels usuaris.
  • En ocasions, participa en l'organització de competicions, concursos i esdeveniments ludicoesportius amb la finalitat de reforçar la motivació i fidelitat dels usuaris del centre esportiu.
  • Assisteix com primer intervinent en cas d'accident o situació d'emergència a la sala d'activitats. Primers auxilis i assistència al personal mèdic en cas que sigui necessari.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE