Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Tècnic/a en sistemes integrats d'agricultura i producció ecològica

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Tècnic/a, preferentment enginyer/a agrònom/a, que assessora a particulars i empreses i elabora projectes i plans de viabilitat per a explotacions rurals amb sistemes integrats o ecològics, o en fase de reconversió dels sistemes d'explotació tradicionals. Expert/a en temes d'organització i planificació d'explotacions agrícoles ecològiques, anomenades també biològiques o orgàniques.

La producció agrària ecològica està regulada per una normativa europea (Reglament CEE 2092/91) que estableix les normes de producció, etiquetatge i sistemes de control d'aquests productes.

El/La tècnic/a en sistemes integrats d'agricultura i producció ecològica ha de tenir en compte factors directament relacionats amb les activitats agrícola i ramadera, i amb l'elaboració i l'envasat de productes. També cal que tingui en compte aspectes com la reducció dels adobs químics, el manteniment dels animals en espais adequats o l'aspecte ecològic dels embalatges.

Tasques

  • Elabora projectes i plans de viabilitat per a explotacions amb sistemes integrats de producció agrícola o agrícola-ramadera.
  • Atén consultes de caire general i específic i assessora a empreses i particulars del sector agràri-ecològic o en fase de reconversió de l'agricultura tradicional a l'ecològica.
  • Assessora i, si s'escau, determina el tipus o varietat vegetal, les tècniques culturals, la protecció fitosanitària i les anotacions i registres que caldrà que realitzin els propietaris o responsables de les explotacions agrícoles.
  • Assessora, en aspectes de normativa, i garanteix davant de tercers, si s'escau, sobre l'adaptació a les condicions que poden exigir els productors, transformadors, importadors o comerciants de productes ecològics.
  • Assessora sobre subvencions per a la implantació d'agricultura i ramaderia ecològiques.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE