Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Tècnic/a auxiliar en mostreig de sorolls i vibracions

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Operari que coneix i aplica les metodologies de mostreig de soroll i vibracions en immissió (soroll que arriba a un punt determinat) i de fonts puntuals de sorolls en emissió (soroll que emet una font).

El soroll és un contaminant físic composat per una barreja de sons de diferents freqüències. El so es mesura amb el sonòmetre, que ens dóna la quantitat de decibels (dB). Aquest operari ha d'obtenir les dades i valorar els resultats.

Tasques

  • Utilitza i calibra el sonòmetre per poder determinar valors de paràmetres sonors i de vibracions (nivells sonors, nivells sonors equivalents, nivells estadístics, anàlisi i filtració de freqüències, etc.).
  • Aplica la tècnica de mostreig i les condicions de mesura adequades a cada cas, segons un protocol establert (soroll ambiental en immissió, soroll del trànsit, control de sorolls de vehicles, control en immissió en habitatges, control de vibracions d'activitats, etc.).
  • Enregistra les dades obtingudes en suports informàtics i magnètics.
  • Calcula paràmetres derivats de dades primàries de nivells sorolls i de vibracions i preveu els nivells en vials, en funció de la intensitat del trànsit, mitjançant fulls de càlcul o altres eines.
  • Avalua i realitza informes sobre els resultats obtinguts en relació a la normativa vigent. Representa les dades en gràfics i en mapes sònics.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE