Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Controlador/a de qualitat en automoció

Descripció

El/la verificador/a en el sector de l'automoció realitza tasques de control visual de la qualitat de producció, tals com controlar que els productes fabricats siguin correctes, dur a terme una recollida de mostres de les peces crítiques fabricades i supervisar les àrees de treball. També gestiona la documentació de qualitat i el registre de les incidències.

El/la verificador/a ha de saber manejar els instruments i la maquinària de mesura (micròmetres, calibres, peus de rei, màquines tridimensionals, etc.), així com les eines informàtiques de recollida i anàlisi de les dades obtingudes. I ha de saber interpretar els plànols i documentació de verificació.

Existeix una connexió directa entre el/la verificador/a i el departament de qualitat, ja que les pautes de control de qualitat són confeccionades per l'esmentat departament, que segons els resultats de la verificació ha de prendre la decisió final d'acceptació o no de les peces verificades.

Tasques

La qualitat en el sector de l'automoció és de gran importància. Actualment, moltes empreses treballen amb l'objectiu d'aconseguir zero defectes en el procés de fabricació. La tasca del/de la verificador/a ha variat al llarg del temps, des de la verificació en aparells manuals a peu de màquina, al control de qualitat mitjançant aparells electrònics informatitzats. Entre les tasques a realitzar, es poden esmentar les següents:
  • Interpreta els plànols i condicions tècniques de fabricació de les peces.
  • Verifica peces i components, segons les instruccions del departament de control de qualitat.
  • Complimenta la documentació d'inspecció i control de la qualitat de les peces.
  • En cas d'una incidència, informa els/les responsables de producció i qualitat.
  • Vigila el calibrat dels aparells de control de qualitat.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE