Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Assessor/a de vendes; venedor/a de cotxes

Descripció

Aquest perfil és el de la persona responsable de vendre vehicles a motor (automòbils, furgonetes, camions, quads, motocicletes, scooters, etc.) i altres productes relacionats, com per exemple peces de recanvi, accessoris addicionals o productes per al manteniment dels vehicles, entre d'altres.

El venedor/a tècnic/a ofereix un assessorament tècnic especialitzat, en el seu propòsit d'aconseguir o superar els objectius de vendes establerts per l'organització.

En general, la venda d'aquest tipus de productes no és una venda immediata, sinó que el client/a necessita diverses visites a l'establiment fins que pren la decisió final. Es tracta de productes molt tècnics, de preus elevats i dels quals el consumidor/a n'espera importants beneficis. El fet que hi intervinguin tants factors fa que el procés de decisió de compra sigui força llarg.

Habitualment, aquest perfil professional està en dependència del o la responsable de botiga o gerència.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil són:
 • Rep i atén a la clientela que s'adreça a la botiga.
 • Entén i diagnostica les necessitats de la clientela, utilitzant els mitjans tècnics pertinents i els protocols establerts per a cada cas.
 • Informa, assessora i aconsella a la clientela sobre els productes en els quals mostra interès. Prepara els pressupostos i informa sobre els terminis de lliurament.
 • Manté contacte periòdic amb el client/a a fi i efecte d'estar al corrent de la seva decisió final.
 • En cas de què el client/a demani finançament, fa la tramitació administrativa del procés amb l'entitat financera pertinent.
 • Emet i transmet les comandes de vehicles o recanvis al proveïdor pertinent. Recepciona administrativament els vehicles rebuts del proveïdor.
 • Gestiona administrativament la taxació del vehicle que el client aportarà un cop se li entregui el vehicle nou, si n'és el cas.
 • Prepara els vehicles nous, seguint els estàndards establerts des de la marca, i en fa el lliurament al client/a.
 • En cas de què el client/a demani elements accessoris per al vehicle, és el responsable de fer-ne l'aprovisionament i de coordinar el muntatge.
 • Explica amb detall el funcionament del vehicle i dóna tota la informació que el client/a sol·licita.
 • En ocasions, s'encarrega de controlar físicament l'arribada dels vehicles al concessionari (recepció de vehicles, emmagatzematge, revisions periòdiques si són necessàries, manteniment d'existències, etc.).
 • És responsable de la tramitació administrativa comercial (assegurances dels vehicles en estoc, documentació oficial dels vehicles, altes i baixes a la DGT, etc.).


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE