Barcelona City Council | Capital humàBarcelona City Council website

Home  > Person > Define your career

Definició del projecte professional

Which is your professional aim? You need to change and readjust your labour path? You are really prepared to do it? Do a professional balance will help you to define accurately your professional profile and identify eventual feeble points. In this way, it will be you easier undertake paths of improvement, increase your options to find work and, like this, attain your professional aim.

Documents (5 of 5)

Decision-making

09-2010 |  *** | English | beginner

This document produced by the Barcelona Treball technical team, allows us to consider the different obstacles that we can find on the path to our professional objectives. The first

This document produced by the Barcelona Treball technical team, allows us to consider the different obstacles that we can find on the path to our professional objectives. The first page serves as an outline so as to be able to explore the various options before us to improve our level of employability. On the second page, you can find practical resources for tackling each of the orientation phases and therefore gain greater success in your employment search.

Publishing date: 09-2010

Open

Professional Background I: Self-knowledge

05-2010 |  *** | English | beginner

This module designed by Barcelona Treball's technical team outlines the fundamentals for drawing up a good career plan. It starts with an analysis of the personal properties involved in

This module designed by Barcelona Treball's technical team outlines the fundamentals for drawing up a good career plan. It starts with an analysis of the personal properties involved in the career orientation process, which can be discovered through self-knowledge tasks.

Publishing date: 05-2010

Open

Professional Background II: The job market

05-2010 |  *** | English | beginner

This module designed by Barcelona Treball's technical team explains how to relate a person's professional profile with the state of the job market, in order to determine their employability

This module designed by Barcelona Treball's technical team explains how to relate a person's professional profile with the state of the job market, in order to determine their employability and the feasibility of their career plan. It begins by identifying the factors in the job market that must be considered in order to conduct a SWOT analysis. It subsequently introduces you to the tools available to carry out this thinking exercise.

Publishing date: 05-2010

Open

L'objectiu professional

03-2019 |  * | Catalan | beginner

L'objectiu professional és la definició clara i concreta de què vols treballar. Per tenir-ne un, cal conèixer el teu perfil, els teus interessos i necessitats, així com estar al

L'objectiu professional és la definició clara i concreta de què vols treballar. Per tenir-ne un, cal conèixer el teu perfil, els teus interessos i necessitats, així com estar al dia de les oportunitats del mercat de treball.

Publishing date: 03-2019

Open

Self-employment, a job alternative

10-2010 |  *** | English | beginner

This knowledge capsule was drawn up by the technical team of Barcelona Treball. It describes the key concepts to take into account when undertaking an entrepreneurial venture, that is,

This knowledge capsule was drawn up by the technical team of Barcelona Treball. It describes the key concepts to take into account when undertaking an entrepreneurial venture, that is, when creating one's own job: The key skills required in an entrepreneur; the idea which leads to the creation of a new business project; and the market research and project feasibility study. We will see that the creation of one's own position of employment is a viable alternative.

Publishing date: 10-2010

Open

Related Videos (5 of 7)

If you can't find a professional solution, reinvent yourself

Do you have been unemployed for some time and do you can't find offers that fit your professional profile? Expand the focus and look at the skills or abilities you have developed in your daily life, far from the workplace.

Històries de canvi professional: Anna Doménech

Per a l'Anna, quedar-se sense feina va ser un xoc inesperat. El seu cas és un exemple de que qualsevol edat es bona per a actualitzar-se professionalment.

Històries de canvi professional: LLuís Carreras

Quedar-se sense feina va suposar per a en Lluís adonar-se de la necessitat d'actualitzar les seves competències professionals. Després de fer cursos d'autocad i d'anglès, i de posar al dia el seu currículum, ara torna a treballar.

Històries de canvi professional: Mar LLuis

Quan la Mar es va quedar sense feina, va aprofitar per sortir de la seva zona de confort. El temps a l'atur li va servir per a redefinir-se professionalment i buscar nous reptes.

Històries de canvi professional: Silvia Ferrer

La Silvia, després d'un temps de recerca de feina, es trobava desanimada. Trobar persones en una situació similar amb qui compartir experiències va significar el punt d'inflexió en la recerca de feina.

more videos

Useful links (5 of 37)

Maslow's hierarchy of needs

01-2021 |  *** | English | beginner

Document en el que s'aprofundeix en els factors principals de la teoria d'Abraham Maslow sobre l'organització piramidal de les necessitats humanes i com aquestes es jerarquitzen.

Document en el que s'aprofundeix en els factors principals de la teoria d'Abraham Maslow sobre l'organització piramidal de les necessitats humanes i com aquestes es jerarquitzen.

http://www.simplypsychology.org/maslow.html

Treball per ocupacions, nova eina de consulta per orientar el teu futur pofessional

07-2019 |  ** | Catalan | beginner

Innovadora Eina, que proporciona informació molt rellevant a l'hora de pendre decisions sobre el mercat de treball i d'orientar el futur professional de les persones. Elaborada per l'Observatori del

Innovadora Eina, que proporciona informació molt rellevant a l'hora de pendre decisions sobre el mercat de treball i d'orientar el futur professional de les persones. Elaborada per l'Observatori del Treball i Model productiu, permet consultar la situació de més de 500 ocupacions del mercat català i comprovar la situació de cada ocupació, en base a 3 preguntes: Quines són les ocupacions més contractades? Quines són les que tenen millors condicions laborals? Quines són les més sol.licitades?

http://observatoritreball.gencat.cat/ca/ambits_tematics/mercat_de_treball/Treball-per-ocupacions/

¿Qué tipo de trabajo elegir, de acuerdo a tus motivaciones?

06-2017 |  *** | Spanish | beginner

Article en el qual Roberto Esparza, Director General de IQubadora i Autor de Empleología, reflexiona sobre les motivacions que ens impulsen cap a un treball o un altre i

Article en el qual Roberto Esparza, Director General de IQubadora i Autor de Empleología, reflexiona sobre les motivacions que ens impulsen cap a un treball o un altre i defineix quatre perfils en funció de les motivacions cap al treball que tenen les persones.

Author: Roberto Esparza

http://blog.zonajobs.com/postulantes/que-tipo-de-trabajo-elegir-de-acuerdo-a-tus-motivaciones/

10 ideas para mantener la motivación en el trabajo

06-2017 |  ** | Spanish | beginner

Moltes vegades és difícil mantenir el mateix estat d'ànim en el treball i per molt que t'agradi la teva feina no sempre tens la mateixa il·lusió per anar a

Moltes vegades és difícil mantenir el mateix estat d'ànim en el treball i per molt que t'agradi la teva feina no sempre tens la mateixa il·lusió per anar a treballar. En aquest post trobaràs una llista de 10 idees que t'ajudaran a recuperar la motivació perduda.

http://www.sintetia.com/10-ideas-para-mantener-la-motivacion-en-el-trabajo/

Desarrollo personal y motivación. ¿Cómo superarnos?

06-2017 |  *** | Spanish | beginner

En aquest vídeo, a través del dibuix, es reflexiona sobre el creixement professional, així com sobre les dificultats que ens podem trobar per sortir de la zona de confort

En aquest vídeo, a través del dibuix, es reflexiona sobre el creixement professional, així com sobre les dificultats que ens podem trobar per sortir de la zona de confort i afrontar els canvis.

http://www.youtube.com/watch?v=R0S-M-HQywg&feature=youtu.be

more Links


Quick access and copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Headquarters
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE