Cataleg D ocupacions capçalera

Ruta de navegació

Catàleg d’ocupacions

Ocupacions

Operari/ària de recepció de llet

Últimes dades disponibles: desembre 2024 (inclou dades acumulades dels últims 12 mesos)

Altres denominacions:
Operador/a de lactis Operador/a de recepció de llet Operari/ària de recepció de llet Treballador de lactis Treballador/a de lactis

Els operadors/res de recepció de llet utilitzen dispositius que garanteixen la recepció qualitativa i quantitativa correcta de la llet crua. S'encarreguen de les operacions inicials de neteja, l'emmagatzematge i la distribució de la matèria primera a les diferents unitats de la fàbrica de processament.

Tasques

Les tasques inclouen -
(a) Bullir o pasteuritzar la llet per aconseguir un contingut de greix de mantega específic;
(b) Separar la nata de la llet i batre la nata fins a convertir-la en mantega;
(c) Abocar quantitats mesurades d'iniciador i altres ingredients a la llet;
(d) Quallar la llet, escalfar la quallada fins que tingui la fermesa desitjada, escórrer-lo i col·locar el formatge en motlles per premsar-lo i donar-li la forma desitjada;
(e) Salar el formatge i punxar-lo o untar-lo amb aigua àcida perquè hi creixin fongs;
(f) Col·locar i girar els blocs de formatge a les prestatgeries perquè el formatge maduri;
(g) Supervisar la qualitat del producte abans de l'envasament inspeccionant, prenent-ne mostres i ajustant les condicions de tractament quan calgui;
(h) Registrar les quantitats d'ingredients utilitzats, els resultats de les proves i els cicles de temps.

Coneixements

  • Transformació d'aliments
  • Seguretat i salut laboral
  • Dret
  • Enginyeria química i processos

Competències tècniques

  • Complir amb els procediments de salut i seguretat
  • Garantir el compliment de la legislació
  • Seguir instruccions i procediments
  • Instal·lar components de fusta i metall
  • Complir amb els procediments operatius

Competències digitals

  • Accedir i analitzar dades digitals

Competències personals

  • Seguir un codi ètic de conducta
  • Processar informació, idees i conceptes
  • Col·laborar en equips i xarxes
  • Treballar eficientment
  • Comunicar

Grups professionals de l'ocupació

Oficials, operaris/àries i artesans/es d'arts mecàniques i d'altres oficis

Treballadors/es de l'alimentació, fusteria, confecció i altres oficis artesanals relacionats

Treballadors/es de processament d'aliments i professions afins

Elaboradors/es de productes lactis

Altres ocupacions del grup professional

Vols conèixer la demanda d'aquesta ocupació al mercat?

Contractes i persones demandants en el darrer any al Barcelonès

Elaboradors/es de productes lactis

45

Nombre de contractes al Barcelonès

8,67%

Percentatge Contractes Catalunya

-11,76% Variació Interanual Contractes Barcelonès

66,67%

Contractes indefinits sobre total de contractes al Barcelonès

22,22%

Contractes a temps parcial

1,02% Índex de rotació

8

Mitjana Demandants Barcelonès

-19%

Variació Interanual Demandants Barcelonès

Font dades: Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya

El mercat per aquest perfil està contractant:

Contractes al Barcelonès el darrer any per sexe i edat

Contractes segons sexe al Barcelonès

Treballadors/es de l'alimentació, fusteria, confecció i altres oficis artesanals relacionats

73%

27%

Homes
Dones

Font dades: Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya

Contractes segons grups d’edat

Treballadors/es de l'alimentació, fusteria, confecció i altres oficis artesanals relacionats

Font dades: Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya

Quines vacants es publiquen en la família professional?

Vacants publicades per família professional i tipologia de contracte al Barcelonès en el darrer any.

Treballadors/es de processament d'aliments i professions afins

Ocupació Vacants Contractes permanents

Font de dades: Dades generades a partir de l`anàlisi de dades de Lightcast i l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya.

Quina experiència es demana a les vacants? Quins sectors busquen aquesta ocupació?

Elaboradors/es de productes lactis

Sense experiència
13%
Menys d'1 any
40%
Entre 1 i 2 anys
0%
Entre 2 i 4 anys
7%
Entre 4 i 8 anys
7%
Més de 8 anys
33%
Activitats professionals, científiques i tècniques
36%
Construcció
18%
Indústries manufactureres
14%
Activitats administratives i serveis auxiliars
14%
Comerç a l'engròs i al detall; reparació de vehicles de motor i motocicletes
9%
Altres
9%

Font de dades: Elaboració pròpia a partir de les dades de les vacants extretes per Lightcast.

Les vacants que es publiquen són per a treballar a:

Vacants publicades en l'ocupació per comarques

Font de dades: Elaboració pròpia a partir de les dades de les vacants extretes per Lightcast.