Agenda activitats Capçalera

Ruta de navegació

Agenda

Detalle actividad

EE92_Aula Virtual _Alimentació conscient i sostenible per professionals de l'activitat física i l'esport

L'alimentació és molt important en el rendiment dels professionals de l'activitat física i l'esport i la sostenibilitat de la seva alimentació també. En aquest curs aprendràs com alimentar-te de forma conscient i sostenible per rendir al màxim i menjar de forma conscient.

Aquesta acció formativa està dirigida a qualsevol persona que estigui interessada laboralment en aquesta temàtica o que el seu perfil professional ho requereixi.

Una vegada feta la inscripció, ens posarem en contacte amb tu per confirmar-la, i verificar que no existeix incompatibilitat perquè puguis connectar-te a les sessions, i que el correu indicat és el correcte per tal que rebis l'enllaç i les teves claus d'accés a la formació.

Per tal de poder realitzar correctament la formació, és necessari disposar de connexió a Internet i accedir des d'un dispositiu mitjançant un navegador web (preferiblement l'última versió de Google Chrome o Mozilla Firefox). A més, es requereix tenir altaveus o auriculars i micròfon.

Contingut del programa:

TEMARI

-Introducció a l'alimentació conscient i sostenible

. Què és l'alimentació conscient? Origen i fonaments.
. Principis de sostenibilitat a l'alimentació.
. Impacte ambiental de la indústria alimentària.
. Relació entre esport, salut i sostenibilitat.
. Alimentació intuïtiva vs. restrictiva a l'àmbit esportiu.

-Nutrició esportiva amb enfocament sostenible

. Necessitats energètiques i nutricionals de l'esportista.
. Fonts sostenibles de proteïnes, carbohidrats i greixos.
. Dietes basades en plantes per a esportistes: mites i realitat.
. Comparativa: alimentació convencional vs. sostenible a l'esport.
. Menús i exemples d'alimentació conscient aplicats al rendiment.

- Estratègies pràctiques per implementar canvis sostenibles

. Planificació de compres responsables i de temporada.
. Llegir etiquetes: origen, producció i certificacions.
. Reducció del malbaratament alimentari a la dieta esportiva.
. Batch cooking conscient per a professionals amb poc temps.

-Suplements: hi ha alternatives sostenibles?

Durada: 8 hores

Lloc d'impartició: Aula virtual

-Serà imprescindible tenir la càmera i el micro connectats a totes les sessions per tal de poder obtenir el certificat d'aprofitament del curs. Si alguna persona no disposa d'aquests dispositius, es valorarà en cada cas si es pot accedir o no a fer el curs.
-El proveïdor serà qui enviarà el correu amb les claus d'accés a la plataforma. Sense aquest correu no podreu accedir a la plataforma de formació.

Calendari Previst

Edició 1

Modalitat: Aula virtual
Idioma: Català
Dates: Del 17/11/2025 al 19/11/2025
2 sessions aula virtual
  • Dilluns 17 de novembre - 16:00h - 20:00h
  • Dimecres 19 de novembre - 16:00h - 20:00h
  • Informació addicional

    Contacte: rosamaria.sanz@barcelonactiva.cat

    Modalitat: Aula virtual
    Durada: 2 sessions (8 hores)
    Idioma: Català
    Dates: Del 17/11/2025 al 19/11/2025
    Obertura de la inscripció 27/10/2025 a les 00:00h.
    Tema: Formació sectorial i tècnico-professional

    Formació impartida per

    -