Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

IniciOrientació i assessorament per a joves

Orientació i assessorament per a joves

Acompanyament en la cerca de recursos ocupacionals, formatius o de feina

Barcelona disposa d'Unitats Especialitzades en Ocupació Juvenil que tenen l'objectiu de facilitar els processos de transició entre el sistema educatiu i el laboral a partir de l'orientació i l'acompanyament.

  • Quines actuacions es realitzen?

    L'equip tècnic assessora tota mena de joves amb especial atenció a aquelles persones amb manca de qualificació. La seva feina es basa en:

- Informació, orientació i acompanyament als i les joves, de manera individual o grupal, amb l'objectiu de facilitar el seu retorn al sistema educatiu, la inserció laboral o l'accés a altres recursos ocupacionals.

- Reforçar i ampliar el treball en xarxa, a partir de la relació amb professionals de l'àmbit educatiu, de joventut, i d'altres dispositius sociolaborals, per tal de d'identificar els recursos d'orientació, formació i ocupació de la ciutat, detectar punts de millora, concretar vies de derivació de joves, etc.

- Accions de divulgació, a partir de l'elaboració de materials específics o la participació en esdeveniments.


  • Com es pot accedir al programa?

- Els i les joves que necessitin assessorament per trobar un recurs formatiu, un programa de capacitació, d'experienciació, de mobilitat internacional... , poden participar en les sessions grupals que organitzem setmanalment

- Les persones joves poden ser derivades des de diferents agents, professionals i/o entitats, que estiguin en contacte amb població juvenil i puguin detectar a joves que necessitin acompanyament i suport per a la inserció laboral: educadors/ores socials, personal de serveis socials, docents, entitats juvenils, orientadors/ores laborals, etc.

- Les persones joves també es poden adreçar directament al whatsapp del servei d'assessorament per a joves 603805131

Dirigit a joves entre 16 i 29 anys, per a més informació: ocupaciojoves@barcelonactiva.cat


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE