Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Especialista en CATIA

Descripció

Aquest professional s'ocupa de l'elaboració de plànols de conjunts de peces o sistemes mecànics i del seu especejament (descomposició en plànols) en 2 dimensions. prenent com a base el prototip de 3 dimensions elaborat pel projectista. Per fer-ho, utilitza l'eina de CAD/CAM (disseny assistit per ordinador / fabricació assistida per ordinador) anomenada CATIA: el paquet de software més utilitzat en les indústries aeronàutica i ferroviària.

La funció d'aquest professional és la de representar l'objecte que s'ha de fabricar. Aquesta fase intermèdia entre la concepció i la fabricació és indispensable en la indústria aeroespacial. Els plànols proporcionen les pautes visuals per als estadis posteriors de l'elaboració d'un element o dispositiu aeronàutic: mostren els detalls tècnics dels productes i de les estructures, i n'especifiquen les dimensions i restriccions.

Tasques

  • S'encarrega de la definició de vistes (planta horitzontal i alçat vertical) i de seccions del sistema o element en 3 dimensions proporcionat pel projectista que calgui desenvolupar.
  • Realitza plànols del model en 2 dimensions. En aquesta fase incorpora totes les limitacions requerides per fabricar posteriorment el sistema o element. Per dur a terme aquesta tasca és fonamental l'ús d'una eina CAD com ara CATIA.
  • S'ocupa de la confecció del suport, en paper o magnètic, dels plànols en 2 dimensions per lliurar-los al client o al taller de fabricació.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE