Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a d'explotacions d'aqüicultura; Productor/a aqüícola; Auxiliar d'explotació aqüícola.

Descripció

L'operari d'explotacions aqüícoles realitza les feines específiques per al correcte desenvolupament dels cultius animals i vegetals (peixos, algues, mol·luscs i/o crustacis) per obtenir productes d'alta qualitat i millors preus. Les instal·lacions es poden situar en aigües salades (marina) o en aigües dolces (continental). La seva explotació pot integrar tot el cicle productiu: la reproducció, el control d'alevins, l'engreix i l'acabat; o pot estar especialitzada en una part del cicle.

Tasques

  • Controla i/o modifica les condicions mediambientals (temperatura, oxigenació, salinitat, etc.) de la instal·lació aqüícola per adequar-la en cada moment a les necessitats del cicle productiu del cultiu.
  • Vigila la presencia de patògens, els identifica i aplica els tractaments pertinents per eradicar-los.
  • Realitza els transvasaments necessaris dels cultius dins la instal·lació i classifica les etapes del cicle productiu (mida, pes, dies) per estandarditzar qualitat.
  • Dosifica i controla el pla d'alimentació indicat i el porta a terme per a cada producte i en cada estadi del cicle de creixement.
  • Controla, realitza i/o coordina les operacions necessàries per al manteniment correcte de les instal·lacions.
  • Fa la recol·lecció del producte final. Pot tenir a càrrec seu mà d'obra fixa, però en moments puntuals ha de gestionar mà d'obra temporal.
  • Controla els inventaris de l'explotació.
  • Realitza les plans de treball diaris i en supervisa el compliment.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE