Agenda activitats Capçalera

Ruta de navegació

Agenda

Detalle actividad

AB92_Presencial_Preparació per a la venda de productes de la pesca

Capacitar als participants per a la preparació per a la venda de peix i marisc. Capacitar als participants per a la venda directa als clients a l'establiment. Capacitar als participants per a la l'elaboració de preparats a base de peix i marisc a l'establiment.

Aquesta acció formativa està dirigida a qualsevol persona que estigui interessada laboralment en aquesta temàtica o que el seu perfil professional ho requereixi.

Una vegada feta la inscripció, ens posarem en contacte amb tu per confirmar-la, i verificar que tens disponibilitat en les dates de la formació.

Contingut del programa:

TEMARI

El peix i el marisc
El peix i el marisc. Classificació. Les espècies d'interès comercial.
Reconèixer l'estat de frescor
La conservació a l'establiment.
Valor nutritiu. La importància de menjar peix.
Obtenció de les principals espècies. Les arts de pesca i les espècies de cultiu.
Etiquetatge i informació al consumidor.
Talles mínimes i pesca responsable.
Preparació per a la venda
Sardina, seitó, maire, orada i llobarro
Lluç, calamar i sèpia
Bruixa, llenguado i salmó
Iniciació a la preparació d'elaborats a base de peix
Iniciació a l'elaboració d'hamburgueses, broquetes, marinats, fumats i brous.
La cocció de peix i marisc a la peixateria.
La preparació de sushi, makis i niguiris.
Bones pràctiques de producció a l'establiment
Registres de traçabilitat a la producció
Fitxes tècniques de producció
Etiquetatge.
Higiene del manipulador d'aliments i prevenció de riscos

Durada: 50 hores, en sessions de 5 hores, excepte un dia que es visitarà el Mercat central del peix de Mercabarna

Lloc d'impartició: Carrer Major de Mercabarna, 76, Sants-Montjuïc, 08040 Barcelona

Les classes es desenvoluparan a l'aula de peixateria ubicada al mercat central del peix de Mercabarna. Els continguts tècnics es podran consultar i consolidar amb el suport del campus de Mercabarna.

Es realitzarà una avaluació contínua de l'aprenentatge incloent la realització d'una prova de coneixements presencial.
Els alumnes que finalitzin la formació rebran a més el certificat de manipulador/a d'aliments.

Calendari Previst

Edició 1

Modalitat: Sessió presencial
Idioma: Català
Dates: Del 07/07/2025 al 18/07/2025
1 sessió presencial a:
MERCABARNA - Carrer Major de Mercabarna, 72 - 76, BARCELONA
  • Dilluns 7 de juliol - 09:00h - 14:00h
  • 9 sessions presencials a:
    Mercat central del Peix de Mercabarna - Carrer Transversal 2, 18, BARCELONA
  • Dimarts 8 de juliol - 09:00h - 14:00h
  • Dimecres 9 de juliol - 09:00h - 14:00h
  • Dijous 10 de juliol - 09:00h - 14:00h
  • Divendres 11 de juliol - 09:00h - 14:00h
  • Dilluns 14 de juliol - 09:00h - 14:00h
  • Dimarts 15 de juliol - 09:00h - 14:00h
  • Dimecres 16 de juliol - 09:00h - 14:00h
  • Dijous 17 de juliol - 09:00h - 14:00h
  • Divendres 18 de juliol - 09:00h - 14:00h
  • Informació addicional

    Aquesta activitat serà impartida per l'empresa MERCABARNA.

    Contacte: eva.aragones@barcelonactiva.cat

    Les places disponibles d'aquesta formació són de RESERVA, et pots preinscriure, i en cas de disposar d'una vacant, ens posarem en contacte amb tu.

    Modalitat: Sessió presencial
    Durada: 10 sessions (50 hores)
    Idioma: Català
    Dates: Del 07/07/2025 al 18/07/2025
    1 sessió presencial a:
    MERCABARNA - Carrer Major de Mercabarna, 72 - 76, BARCELONA
    9 sessions presencials a:
    Mercat central del Peix de Mercabarna - Carrer Transversal 2, 18, BARCELONA
    Tema: Formació sectorial i tècnico-professional

    Valoració del curs

    Mitjana
    10.0

    Formació impartida per

    Mercabarna