Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'analista multimèdia és el màxim responsable tècnic de productes avui tan habituals com els videojocs, les enciclopèdies on-line, els cursos interactius o qualsevol tipus d'aplicacions web (caixers on-line, webs de recerca de feina, webs de viatges on-line).

Sol treballar en el sector de la producció i dels serveis editorials i té la capacitat d'idear i estructurar aplicacions multimèdia que responguin a les necessitats plantejades pel cap o coordinador editorial i que vagin d'acord amb la línia de treball de l'empresa.

Necessita tenir coneixements de programació i dominar el hardware sobre el qual funcionarà l'aplicació, però encara és més important que conegui en profunditat el contingut de l'aplicació i les necessitats i possibilitats d'utilització d'aquest en el CD-ROM, el lloc web o el suport multimèdia que el contingui.

Tasques

 • Analitza l'obra en suport multimèdia.
  Realitza una anàlisi dels requeriments de l'obra encarregada per l'editorial, productora multimèdia... a vegades mitjançant la informació o continguts aportats per l'e-editor o arquitecte de la informació, responsable de màrqueting, del web o el mateix dissenyador.
  Analitza les necessitats de l'usuari a l'hora d'utilitzar l'aplicació, de cara a construir-ne una de més ben adaptada.
  Estudia la necessitat d'incloure àudio i vídeo, així com les característiques formals de l'obra i la seva adaptació als continguts.
 • Desenvolupa i dissenya el software necessari.
  Defineix l'estructura global de l'aplicació.
  Defineix els criteris d'usabilitat del producte.
  Decideix quines han de ser les característiques del programa multimèdia: els elements que el composen, on apareixerà l'àudio i el vídeo, etc.
  Defineix quines seran les fases de desenvolupament de l'aplicació.
  Marca les funcions que prestarà el programa: interactivitat, navegabilitat, accessibilitat, etc.
 • Coordina el procés de producció de l'aplicació.
  És el líder tècnic del projecte.
  Treballa en la fase de producció en col·laboració amb el dissenyador multimèdia i el redactor de continguts.
  Transmet com ha de ser el producte al programador multimèdia.
  Treballa en el procés de postproducció de l'obra amb el tècnic de control de qualitat i resol possibles problemes que aquest hagi pogut detectar.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE