Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Desenvolupador/a de videojocs, Game Developer

Descripció

El/la programador/a de videojocs és la persona que crea el codi del videojoc. Concretament dissenya, desenvolupa i realitza el manteniment de videojocs oferint solucions creatives en cada moment, amb l'objectiu de construir jocs divertits i de qualitat.

Aquest/a professional és responsable de l'arquitectura del joc (l'estructura interna), i té una visió integral de totes les tasques i tecnologies involucrades en el desenvolupament del videojoc, incloent-hi multimèdia, 2D i 3D, simulació de comportaments intel·ligents i multijoc en xarxa, així com les seves relacions entre aquests aspectes i dependències.

Habitualment treballa en coordinació amb altres professionals que participen en el desenvolupament tècnic del videojoc, com ara l'equip de disseny de la interfície d'usuari (UI), experts/es en usabilitat (UX) o d'altres persones que treballin en desenvolupament i programació de videojocs, segons les dimensions del projecte i tipus d'empresa.

Tasques

Participa en la concepció del videojoc
 • Participa dins l'equip que desenvolupa la història del videojoc, definint-ne les especificacions i establint-ne els requisits tècnics.
 • Dissenya l'arquitectura interna i defineix les característiques i funcionalitats del joc.

Desenvolupa el videojoc
 • Programa el codi del videojoc, utilitzant llenguatges de programació i desenvolupant codis de qualitat, ben estructurats, que facilitin la comprensió per a futurs canvis o modificacions.
 • Programa gràficament en 2D i/o 3D.
 • Desenvolupa els motors per a interiors, exteriors, il·luminació, animació de personatges, efectes especials, interfícies gràfiques, acceleració per hardware, etc.
 • Desenvolupa el codi per a l'àudio en temps real.
 • Programa la simulació de comportaments intel·ligents a partir de tècniques d'intel·ligència artificial.
 • Programa per a jugadors/es en xarxes i desenvolupa el codi mitjançant el protocol corresponent.
 • Controla els dispositius d'entrada i de sortida, i desenvolupa el codi del teclat, el ratolí, els joysticks i altres dispositius.

Garanteix la qualitat i el manteniment del videojoc.
 • Integra els gràfics, el so i els components en xarxa del videojoc amb estreta col·laboració amb l'equip de disseny d'interfície i d'experiència de l'usuari
 • Realitza tests de qualitat del videojoc per a detectar els problemes o defectes i trobar les solucions per resoldre'ls.
 • Manté i optimitza les característiques del joc, adaptant-les a noves funcionalitats o tecnologies emergents.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE