Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Storyboard creative

Descripció

El/La creador/a de storyboards és qui dissenya i realitza les històries gràfiques que són la base per a creacions digitals o audiovisuals per a suports multimèdia, el cinema, el vídeo o la televisió.

Tot i que històricament els storyboards "explicaven" una història, un espot publicitari o un film, a través de vinyetes estàtiques, actualment aquest sistema s'ha revolucionat gràcies a la incorporació de l'animació.

Avui, els/les creadors/es de storyboards no només els poden crear en forma de còmic, sinó del que s'anomena animatic (story board animat). Aquesta és una disciplina de caràcter tècnic i artístic alhora, emmarcada en l'àmbit del sector audiovisual i multimèdia.

Tasques

 • Treballa amb l'equip creatiu d'un espot, curt o pel·lícula.
  Participa del procés creatiu del qual sorgirà la idea per fer la història.
  Aporta idees sobre com es pot representar gràficament en el storyboard.
 • Treballa amb dibuixants.
  De vegades dibuixa ell/ella mateix/a els personatges i objectes del storyboard, però d'altres treballa conjuntament amb l'equip de dibuix i fa una animació del treball que ells han fet prèviament.
 • Crea el storyboard.
  Defineix, juntament amb l'equip creatiu, si el storyboard serà estàtic, si estarà en moviment o si es faran totes dues opcions en funció del client que hagi d'aprovar el projecte.
  Dissenya històries gràfiques amb els elements que hauran de ser presents en el storyboard.
  Crea i anima digitalment l'storyboard, i dóna una idea de com serà finalment el projecte: duració, tipus de seqüència, com s'explicarà la història i, fins i tot, quins seran els diàlegs.
 • Retoca el storyboard.
  Fa els retocs necessaris de la seva creació pel que fa al ritme, les seqüències, etc., per adaptar la història al gust del client.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE