Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a de comunicació audiovisual

Descripció

El/La tècnic/a d'imatge i so és l'expert/a en sistemes de televisió i en el condicionament de recintes de so i imatge. Aquest/a professional exerceix la seva activitat en cadenes de televisió, productores audiovisuals, emissores de ràdio, estudis de doblatge, de gravació, etc. S'encarrega de controlar els sistemes de videogravació i els equipaments dels estudis, l'acústica i el tractament de les imatges i els sons.

A més a més, realitza l'anàlisi, el disseny i el manteniment de sistemes d'equips d'àudio i vídeo, en controla la qualitat del senyal, el soroll i les vibracions, i s'ocupa del processament electrònic d'audiovisuals durant la producció i gravació de programes en locals que disposen d'aïllament acústic.

Tasques

  • S'encarrega de l'estudi, l'anàlisi i l'acondicionament de les instal·lacions de producció audiovisual. Per aquest motiu, ha de conèixer el procés de tractament i digitalització dels senyals acústics en l'àmbit dels sistemes televisius i les tècniques de condicionament dels recintes per a l'optimització de la qualitat del so i la imatge.
  • S'ocupa del tractament de les senyals sonores (compressió, equalització, efectes sonors, etc.)
  • Es responsabilitza de la qualitat acústica de la reproducció sonora.
  • S'ocupa dels equipaments de les comunicacions televisives i radioauditives: se n'encarrega de la instal·lació seguint els criteris adequats per al condicionament correcte del recinte. També és responsable de l'adquisició, funcionament, el manteniment i la reparació d'aquests equips.
  • Obté les imatges, fixes o mòbils, en qualsevol suport o format, responsabilitzant-se de la qualitat.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE