Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la traductor/a treballa traduint paraules i expressions escrites d'un idioma a un altre. L'ocupació de traductor/a s'encarrega dels textos, documents i altres materials escrits, al contrari que els/les intèrpret/es, que es centren en la transmissió oral.

D'altra banda, els i les traductores s'han d'especialitzar normalment en un camp determinat, ja que els termes i les expressions varien molt segons la matèria que calgui traduir (textos tècnics, científics, legals, etc.). Un dels camps professionals on podem trobar traductors/ores és en l'edició de subtítols en els materials audiovisuals o ocasionalment en obres escèniques que es celebren en la seva llengua original (òpera, teatre, etc.).

Tasques

  • Tradueix la documentació i en moltes ocasions utilitza programes de traducció assistida per ordinador.
  • Repassa l'estil del text.
  • Adapta la documentació traduïda a les exigències de l'empresa.
  • Si s'escau, es documenta i estudia en profunditat el context de l'obra o material audiovisual objecte de la traducció, per tal de conèixer-la i comprendre-la perfectament.
  • En el cas de realitzar edició de subtítols fa servir un software per integrar i sincronitzar les frases amb la imatge i el àudio original. Si és una representació en directe, s'encarrega d'adequar-los al temps real, amb els possibles canvis o improvisacions que es puguin donar.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE