Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la coreògraf/a treballa amb el cos de ball per a interpretar i desenvolupar idees i transformar-les en una representació escènica. Això implica controlar tota la producció o treballar sota la direcció d'un/a director/a artístic/a. És una persona que pot treballar també en espectacles musicals (especialment, concerts), en pel·lícules, televisió o amb grups musicals.

En dansa, i molt especialment en ballet, mentre que el/la coreògraf/a dissenya la coreografia, qui la transmet a part o tot l'equip que els interpreta és un repetidor de dansa (répétiteur). Aquest/a professional memoritza i transmet els passos, entrades i sortides de totes les persones que prenen part en el ball i participa en els assajos gestionant la interlocució del o la coreògraf/a amb l'equip tècnic i interpretatiu, transmetent-los i treballant conjuntament la intenció, projecció i expressivitat dels moviments.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil són:
  • Escull la música i els efectes de so que acompanyaran al moviment.
  • Experimenta amb els/les ballarins/es passos de ball.
  • Redissenya treballs fets dins el repertori d'una companyia de dansa per donar-los una nova interpretació.
  • Ensenya als/a les ballarins/es i a altres artistes.
  • Treballa amb el/la director/a en les audicions i els càstings. En la sel·lecció dels/de les ballarins/es, el/la director/a ha de valorar la presència, les habilitats com a actors/actrius, i el/la coreògraf/a ha de valorar les habilitats musicals i de dansa dels/de les aspirants, així com l'adequació de l'estètica d'aquests amb la creació que ha dissenyat.
  • Assaja amb els/les artistes.
  • En companyies petites, el/la coreògraf/a també assumeix algunes tasques administratives com la confirmació de contratació d'actuacions, el calendari d'actuacions, revisió d'assegurances, etc.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE