Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Expert/a en experiència d'usuari, Dissenyador/a UX, UX Designer

Descripció

El disseny UX (experiència de l'usuari o User Experience en anglès) s'encarrega d'estudiar i avaluar la interacció de les persones usuàries amb el producte, mitjançant recerca, testeig i proves per tal d'assegurar-ne un ús fàcil i eficient i una percepció favorable. Considera tots els factors per fer que la aquesta interacció sigui significativa, rellevant i positiva: des de l'adquisició del producte als aspectes de disseny, usabilitat, arquitectura de la informació i funcionalitats.

El/la tècnic/a en UX desenvolupa prototips (wireframes) iteratius del producte digital, defineix l'arquitectura dels seus continguts (site map) i crea models dels diferents escenaris d'interacció per establir el flux de tasques idoni basat en les necessitats de l'usuariat. El seu objectiu és que l'ús del producte sigui eficient i la percepció de l'usuari favorable i per aconseguir-ho defineix el prototip a partir de l'observació de la interacció de nombroses persones amb una interfície.

Aquest/a professional es coordina habitualment amb l'expert/a en UI (User Interface) per desenvolupar prototips i maquetes (mockups) que permetin definir el disseny visual definitiu de l'aplicació. Per aquest motiu, sovint el mercat de treball demana un/a sol/a professional expert/a en UI i UX.

Tasques

  • Entendre les especificacions del producte i els reptes i necessitats del públic destinatari per veure com es pot optimitzar l'experiència que en tenen.
  • Mitjançant l'ús de bussiness intelligence i dades de recerca (proporcionades per eines com Google Analytics i d'altres), crea models de comportament de les persones en diferents llocs web, que utilitzarà per a fer prediccions de comportament i ús.
  • Estudia i compara l'eficiència i qualitat de diferents versions (d'interfície, d'arquitectura de la informació, de processos) a través de l'elaboració de tests d'usuaris que li permeten proposar noves millores.
  • Participa en la definició de les principals característiques del producte en relació a la interacció amb els seu usuariat.
  • Dissenya els processos de les persones usuàries dins de l'aplicació per a generar interaccions fluides (userflow).
  • Treballa amb l'equip de disseny per aconseguir una bona presentació visual que transmeti correctament els valors i sensacions més coherents amb la marca.
  • Sovint, també realitza accions per generar i garantir fidelitat i confiança (sobretot en termes de privacitat i seguretat) del seu públic.
  • Elabora propostes d'instruments de feedback de les persones usuàries (notificacions, alertes, etc.) i ajuda.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE